Звіт Черепинського старостинського округу за підсутками роботи 2022 року

  • 138

ЗВІТ

старости Черепинського старостинського округу

 про  виконану роботу у 2022 році

 

  В своїй роботі староста Черепинського старостинського округу протягом звітного періоду дотримувався законів України та Конституції, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, Регламенту виконавчого комітету Овруцької міської Ради, Регламенту Овруцької міської ради, Положення про  старосту Овруцької міської територіальної громади; приймав участь у засіданні виконавчого комітету Овруцької міської ради, в проведенні та організації зборів громади Черепинського старостинського округу відповідно до графіка затвердженого виконавчим комітетом, вносив пропозиції до порядку проведення зборів, в оформленні документів цих зборів, забезпечував виконання рішень зборів; сприяв виконанню на території Черепинського старостинського округу програм соціально-економічного та культурного розвитку, затверджених рішенням ради, вносив до виконавчого комітету та інших виконавчих органів ради пропозиції з цих питань; проводив прийом громадян на території Черепинського старостинського округу.

  На території Черепинського старостинського округу Овруцької міської ради постійно здійснюються заходи  щодо забезпечення  виконання вимог  Конституції України,  Указу Президента України «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування  конституційного права на звернення  до органів державної влади та органів місцевого самоврядування», Закону України «Про звернення громадян», актів  Уряду  щодо розгляду звернень громадян, рішень виконавчого комітету Овруцької міської ради. Протягом 2022 року надійшло і опрацьовано 63 звернення. На кожне звернення заявникові  надавалось роз’яснення з порушеного питання та видавались необхідні документи.

 Постійно здійснювався контроль за дотриманням громадського порядку на території старостинського округу та проводився контроль  за станом  виконання встановлених рішеннями ради правил із благоустрою території населених пунктів старостинського округу, дотримання тиші в громадських місцях.

  За звітний період  на території старостинського округу проведені такі заходи по благоустрою: збирання та вивезення твердих побутових відходів, вирізання кущів та прибирання аварійних дерев по населених пунктах старостинського округу,  прибирання стихійних  сміттєзвалищ,  проведено грейдування доріг населених пунктів старостинського округу, забезпечення  дровами в ФП с. Лукішки та особам з-поміж ВПО, які проживають на території округу, постійно брали участь у толоках на території Овруцької міської ради та інших старостинських округах, забезпечувалося розчищення доріг від снігу на території старостинського округу та сусідніх старостинських округів; брали участь у ліквідації наслідків ракетних та бомбових ударів на території громади; забезпечено утримання кладовищ в належному стані.На території округу 4 дитячі майданчики. Постійно проводилось їх прибирання, скошувалась трава, проводивсь поточний  ремонт.

 Минулого року виконувалися поточні доручення ради та її виконавчого комітету, міського голови та заступників міського голови.

     У 2022 році складалася та подавалася звітність до відділів та структурних підрозділів міської ради, ЦНАПу, щоквартальні звіти по адміністративних послугах, річний звіт по населенню. Постійно проводився моніторинг та надавалася інформація у відповідні служби щодо сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах, які проживають на території старостинського округу, а також  громадян, які мають пільги відповідно до законів України; спільно з благодійниками та працівниками Центру надання соціальних послуг Овруцької міської ради сім'ям  та одиноким громадянам  постійно надавалася допомога (продуктові набори, солодощі , одяг та взуття).

  Протягом 2022 року надавалися адміністративні послуги на території Черепинського старостинського округу:

 

№ з/п

       Назва адміністративної послуги

01.01. 2022 року

1.

Видача різного виду довідок, виписок з погосподарських книг.

700

2.

Складено актів матеріально - побутових умов проживання та про фактичне проживання

23

3.

Видано витягів про місце реєстрації

18

4.

Реєстрація/зняття з реєстрації місця проживання

14

5.

Нотаріальні дії

128

6.

Оформлення субсидії

31

7.

Соціальні допомоги

9

8.

Оформлення пільг

10

9.

Прийнято звернень

63

10.

Компенсація за нехарчування дітей

360

11

Зареєстровано ВПО

31

12

Всього

            1387

13

Кількість справ переданих через ПК «Соціальна громада»

42

14

Кількість населення в старостинському окрузі

929

15

Зареєстровано вхідної документації

99

16

 

Роздано повісток

260

17

Зібрано коштів за воду

533393 грн.

 

Здійснювалися заходи щодо функціонування водогінної мережі на території старостинського округу, під'єднано 452 абоненти, постійно проводилася робота щодо зменшення заборгованості за централізоване водопостачання, проводився збір коштів  за спожиту воду з водогінної мережі. Проводиться робота з населенням по встановленню лічильників обліку спожитої води. Працівники старостинського округу спільно з працівниками КП «Відродження» проводили ремонтні роботи під час аварій на водогінній мережі.

Здійснювали заходи спільно з Овруцьким відділом Коростенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки щодо виконання Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу».

З метою  здійснення контролю та ефективного управління земельними ресурсами погоджувалася документація із землеустрою, викопіювання з проєкт встановлення меж населених пунктів.

З 24 лютого 2022 року, коли розпочалось повномасштабне вторгнення в Україну, проводились заходи з недопущення ворога на територію громади. Надавалась всебічна допомога військовим та місцевому населенню. Було організовано збір продуктів харчування та приготування їжі для військових. Починаючи з березня місяця організовано нічне патрулювання населених пунктів старостинського округу добровольцями.

22 грудня 2022 року Черепинський старостинський округ № 15 було об’єднано з Піщаницьким старостинським округом № 11.

 

 

Староста Піщаницького

старостинського округу №11        Андрій Янкевич