Звіт Центру надання соціальних послуг за підсутками роботи 2022 року

  • 258

Через повномасштабне вторгнення рф на територію України та бойові дії, велика кількість українців втратила власне житло, або вимушено його залишила. Овруцька територіальна громада стала прихистком для 1398 внутрішньо переміщених осіб (415 з них діти) та прикладає максимум зусиль,  аби забезпечити їх всім необхідним для комфортного проживання. На даний час на території нашої громади проживає 380 внутрішньо переміщених осіб, 101 з них дитина.

Овруцькою міською радою налагоджено співпрацю з благодійними організаціями, підприємствами та установами різних форм власності, якими  надається гуманітарна допомога для внутрішньо переміщених осіб, сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують допомоги. Упродовж 2022 року ЦНСП отримано 131220 найменувань продуктів та інших видів допомоги (продукти харчування, в т.ч. дитяче харчування, засоби гігієни, медичні препарати, одяг, взуття, ковдри, подушки, постільна білизна, каструлі, каністри, інвалідні візки, милиці, предмети меблів) від 26 організацій, фондів та підприємств (Громадська організація «Неурядова організація «Ін Тач Юкрейн Фундейшен» в рамках реалізації проєкт UNICEF; HeinrichVerwohit, Німеччина;  Artur Koziot ,Польща; Caritas, Польща; Help Ukraine Romania; Дитячий фонд OON UNICEF; БФ «Хлібний дім»; БФ «Маніфест Миру»; БФ «Гудвіл»; БО «Благодійний фонд «Надія для всіх»; БФ «БГВ»; Міжнародна благодійна організація Партнерство Кожній дитині»; «ТОВ «ВУГА АГРО»; ТОВ «Агро Стандарт» та ін.) на загальну суму 5 458 536, 58 грн.

У місті Овруч працює 2 пункти видачі гуманітарної допомоги:

  • по вул. Тараса Шевченка, буд. 46 (в приміщенні Будинку Культури), проводиться видача продуктів харчування;
  • по вул. Тараса Шевченка, буд. 101 (в приміщенні Центру дитячої та юнацької творчості), проводиться видача одягу, засобів гігієни, хімії та ін..

Також благодійна та гуманітарна допомога надається адресно, за місцем проживання вразливих категорій населення.

         За 2022 рік внутрішньо переміщеним особам роздано близько 48527  найменувань гуманітарної допомоги на суму 2375132,0 тис. грн, також 22  сім’ї з-поміж ВПО було забезпечено твердим паливом (дровами).

         Для внутрішньо переміщених осіб організовувалися зустрічі з благодійними організаціями в місті Овруч (БО «Карітас», БО «Янголи спасіння», БО «Хлібний дім») та організовувалися  поїздки до міста Коростеня, де вони мали можливість отримати одноразову гуманітарну допомогу від ГО «Добротвор» (матрац, подушка, ковдра, плед, постільна білизна, посуд, спальний мішок, ємність для води та продуктовий набір). Минулого року відбулося 4 таких поїздки й  79 ВПО отримали гуманітарну допомогу, в січні поточного року теж відбулася 1 поїздка і 15 ВПО отримали гуманітарну допомогу.

Упродовж січня місяця 2023 року 186 внутрішньо переміщених осіб отримали  продуктові набори, 22 з низ також отримали засоби гігієни, мийні засоби, одяг, та 1 ВПО забезпечено твердим паливом (дровами).

У рамках дії Урядової програми «Прихисток» 53 громадян Овруцької територіальної громади у своїх оселях тимчасово розмістили 119 внутрішньо переміщених осіб, за що отримали компенсацію у сумі 202925,03 тис. грн.