Є РОБОТА ГРАНТ ДО 250 000 ГРН НА ВЛАСНУ СПРАВУ

  • 791

Фото без описуЄ РОБОТА

ГРАНТ ДО 250 000 ГРН НА ВЛАСНУ СПРАВУ

 

Програма мікрогрантів до 250 тис.грн. на усіх, хто хоче почати чи розвивати свій малий або мікробізнес. Від підприємств для пошиття одягу, СТО, хімчисток до кав’ярень, пекарень, перукарень тощо. Кошти можна витратити на придбання обладнання, закупівлю сировини, сплату оренди, послуги маркетингу та реклами, комерційної концесії, лізингу. Отримувач гранту зобовязаний створити щонайменше одне робоче місце.

ДЛЯ КОГО

Заявку на грант можуть подавати майбутні підприємці, діючі ФОП або юридичні особи:

  • Які не перебувають і не провадять господарську діяльність на тимчасово окупованій території України;
  • Які не провадять господарську діяльність на території росії;
  • Які не перебувають під санкціями;
  • Щодо яких не порушено справи про банкрутство;
  • Щодо яких відсутнє рішення суду про притягнення до кримінальної відповідальності за корупцію;
  • Які не мають заборгованості перед бюджетом;

ЗОБОВЯЗАННЯ

У разі отримання гранту ви маєте:

  • Створити хоча ь одне робоче місце;
  • Здійснювати діяльність не менше 3 років;
  • Сплачувати податки в бюджет, зокрема, за працевлаштування робітників;

СУМА

Розмір мікрогранту, який надається одному отримувачу, визначається відповідно до його запиту, але не менше 50 000 гривень та не перевищує:

150 000 гривень у випадку зобовязання отримувача створити одне робоче місце після отримання мікрогранту та прийняття на нього працівника;

250 000 гривень у випадку зобовязання отримувача створити не менше двох робочих місць після отримання мікрогранту та прийняття на них працівників.

ПРИЗНАЧЕННЯ

  1. Придбання меблів, обладнання (крім транспортних засобів), необхідного для провадження господарської діяльності отримувачем, яке не підлягає відчуженню до виконання умов договору про надання мікрогранту на створення або розвиток власного бізнесу (крім випадків відчуження внаслідок звернення стягнення на нього уповноваженим банком відповідно до договору застави);
  2. Закупівля ліцензійного програмного забезпечення, свійських тварин та птиці, багаторічних насаджень, саджанців, посівного матеріалу, сировини, матеріалів, товарів та послуг, повязаних з реалізацією бізнес-плану (такі витрати повинні становити сумарно не більше 50% розміру мікрогранту);
  3. Послуги маркетингу та реклами (такі витрати повинні становити не більше 10%  розміру мікрогранту);
  4. Орендна плата за не житлове приміщення (такі витрати повинні становити не більше 25%  розміру мікрогранту);
  5. Орендна плата за обладнання (такі витрати повинні становити не більше 10%  розміру мікрогранту);
  6. Лізинг обладнання, крім автомобілів, мотоциклів та інших транспортних засобів особистого користування (такі витрати повинні становити не більше 50%  розміру мікрогранту);
  7. Використання у підприємницькій діяльності прав інших субєктів господарювання (комерційна концесія).

ДЕДЛАЙН

Державний центр зайнятості розглядає заявку протягом 10 робочих днів після завершення кінцевого строку подання. Рішення ухвалюють на підставі висновків банку: оцінки бізнес-плану, співбесіди та результатів перевірки ділової репутації.

КІНЦЕВІ ТЕРМІНИ ПОДАННЯ ЗАЯВОК:

12.02.2023; 26.02.2023; 12.03.2023; 26.03.2023; 09.04.2023; 23.04.2023; 07.05.2023; 21.05.2023; 04.06.2023; 18.06.2023; 02.07.2023; 16.07.2023; 30.07.2023; 13.08.2023; 27.08.2023; 10.09.2023; 24.09.2023; 08.10.2023; 22.10.2023; 19.11.2023;

ПРОЦЕДУРА

  1. Подайте онлайн-заявку.
  2. Додайте бізнес-план створення нового або розвитку наявного бізнесу.
  3. Підпишіть електронним підписом.
  4. У разі погодження проекту грантові кошти буде перераховано на окремий рахунок учасника в Ощадбанку. Саме з цього рахунку мають фінансуватись витрати, передбачені проектом.

ВАЖЛИВО

  1. Мікрогрант надається отримувачу одноразово.
  2. Про ухвалене рішення щодо надання або відмови в наданні мікрогранту отримувачу повідомляють регіональні центри зайнятості шляхом надсилання повідомлення в кабінет отримувача на порталі Дія.
  3. У разі звільнення працевлаштованих працівників, згідно з умовами надання гранту, до закінчення дворічного строку з дня працевлаштування на їх робочі місця у межах дворічного строку працевлаштовують інші особи.
  4. У разі невиконання обовязкової умови договору мікрогранту отримувач зобовязаний повернути різницю між сумою отриманого мікрогранту та фактично сплаченими податками та зборами, єдиним внеском на загальнообовязкове державне соціальне страхування. Відповідне рішення ухвалюється регіональним центром зайнятості. Отримувач здійснює повернення зазначеної різниці уповноваженому банку не пізніше останнього робочого дня місяця, у якому спливає трирічний строк реалізації проекту, на рахунок, з якого здійснюється перерахування мікрогранту.
  5. У разі невикористання отримувачем протягом шести місяців з дати отримання мікрогранту або використання мікрогранту не в повному обсязі протягом зазначеного періоду невикористані кошти протягом трьох операційних днів після завершення цього строку повертаються уповноваженим банком.

ДО 8 МЛН ГРАНТУ НА ПЕРЕРОБНЕ ПІДПРИЄМСТВО

 

Програма грантів для переробних підприємств до 8 млн.грн. Кошти на придбання обладнання для створення або збільшення виробничих потужностей переробних підприємств, зокрема виробництва меблів, будматеріалів, одягу, фурнітури, ліній металообробки, аграрної переробки тощо. Мета програми – збільшити частку переробної продукції, зокрема в експорті. Отримувач гранту зобов’язаний створити не менше 5 робочих місць та співфінансувати проект у розмірі 30-50%.

ДЛЯ КОГО

Заявку на грант можуть подавати майбутні підприємці, діючі ФОП або юридичні особи (окрім власників великого бізнесу):

  • Які не перебувають і не провадять господарську діяльність на тимчасово окупованій території України;
  • Які не провадять господарську діяльність на території росії;
  • Які не перебувають під санкціями;
  • Щодо яких не порушено справи про банкрутство;
  • Щодо яких відсутнє рішення суду про притягнення до кримінальної відповідальності за корупцію;
  • Які не мають заборгованості перед бюджетом;

ЗОБОВЯЗАННЯ

Грантоотримувач повинен у результаті своєї майбутньої підприємницької діяльності:

  • Створити щонайменше 5 робочих місць;

Робочі місця та працевлаштування на них за програмою повинно бути здійснено не менш як 30% не пізніше ніж через шість місяців з дати отримання гранту та решта не пізніше ніж через дванадцять місяців з дати отримання гранту.

  • Здійснювати діяльність не менше 3 років;
  • Сплачувати податки в бюджет, зокрема, за працевлаштування робітників;
  • Зробити власний внесок 30-50%;
  • Період протягом якого мають бути освоєні кошти гранту – 12 місяців з дати його отримання.

СУМА

Програма грантів для переробних підприємств передбачає залучення до 8 млн. гривень для старту чи розвитку виробництв з переробки.

Для першої тисячі заявників держава співфінансує 70% від вартості проекту, не менше 30% - за рахунок коштів отримувача, але не пізніше ніж до 1 липня 2023 року.

Для наступних заяв держава надає кошти у розмірі до 50% вартості проекту.

Внесок за рахунок власних коштів отримувача (не кредитних) має становити не менше 20% вартості проекту.

Сума наданого гранту залежно від кількості працевлаштованих:

До 1 600 000 грн – 5 осіб;

1 600 001 – 3 200 000 – 10 осіб;

3 200 001 – 4 800 000 – 15 осіб;

4 800 001 – 6 400 000 – 20 осіб;

6 400 001 – 8 000 000 – 25 осіб.

ПРИЗНАЧЕННЯ

Гранти надаються на створення нових виробництв переробних підприємств або збільшення потужностей існуючих виробництв переробних підприємств для покриття таких витрат, як:

  • Придбання основних засобів виробництва (машини та обладнання), яке не підлягає відчуженню до виконання умов договору про надання гранту;
  • Доставка та введення в експлуатацію основних засобів виробництва (верстатів, технологічного обладнання), включаючи програмне забезпечення (вартість вантажівок та авто Програма не покриває).

ДЕДЛАЙН

Мінекономіки розглядає заявку протягом 15 робочих днів пісця завершення кінцевого строку подання. Рішення приймається на підставі висновків банку:

  • Оцінки бізнес-плану;
  • Співбесіди;
  • Результатів перевірки ділової репутації;

КРАЙНІ ТЕРМІНИ ПОДАННЯ ЗАЯВКИ:

24.02.2023; 10.03.2023; 31.03.2023.

ПРОЦЕДУРА

  1. Подайте онлайн-заявку.
  2. Додайте бізнес-план створення нового або розвитку наявного бізнесу.
  3. Підпишіть електронним підписом.
  4. У разі погодження проекту грантові кошти буде перераховано на окремий рахунок учасника в Ощадбанку. Саме з цього рахунку мають фінансуватись витрати, передбачені проектом.

ВАЖЛИВО

  1. У випадку руйнації переробного підприємства внаслідок збройної агресії рф держава компенсує отримувачу його власний внесок у повному обсязі, сплата якого підтверджується документально, за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету за програмою «Надання грантів для створення або розвитку бізнесу».
  2. У разі невикористання отримувачем протягом одного року з дати отримання гранту або використання гранту не в повному обсязі протягом зазначеного періоду невикористані кошти протягом трьох операційних днів після завершення цього строку повертаються уповноваженим банком на рахунок Мінекономіки, відкритий в Казначействі, для подальшого перерахування до Державного бюджету України.
  3. Якщо протягом 3 років гронтоотримувач не сплатить податків та зборів на суму гранту, він повинен повернути різницю.
  4. Отримувач може отримувати один грант або для створення одного нового переробного підприємства або для збільшення потужностей існуючого виробництва переробного підприємства.
  5. Грант надається лише одному отримувачу з урахуванням повязаних осіб.
  6. Отримувач може купувати валюту (наприклад, для придбання обладнання за кордоном) на кошти власного внеску та на 50% від суми гранту.

ДО  10 МЛН ГРН НА САД

 

Держава покриває до 400 тис.грн за 1 га, але не більше 70% витрат на висадку яблунь, груш, вишень, черешень, слив, персиків, абрикос, обліпихи, ліщини, волоського горіха, лохини, чорниці, малини, смородини, агрусу, ожини, порічки, суниці, винограду. Головна умова – створення робочих місць. Гранти надаються виключно для висадки не більше 25 гектарів насаджень з встановленням системи зрошення та водозабору.

ДЛЯ КОГО

Заявку на грант можуть подавати ФОП або юридичні особи (крім державних та комунальних), які здійснюють діяльність у сфері вирощування сільськогосподарських культур на землях, на які мають право власності чи/або користування підтверджено належними правовстановлюючими документами на строк не менше семи років та:

  • Які не перебувають і не провадять господарську діяльність на тимчасово окупованій території України;
  • Які не провадять господарську діяльність на території росії;
  • Які не перебувають під санкціями;
  • Щодо яких не порушено справи про банкрутство;
  • Щодо яких відсутнє рішення суду про притягнення до кримінальної відповідальності за корупцію;
  • Які не мають заборгованості перед бюджетом;

УМОВИ

  1. Гранти надаються для саду площею від 1 до 24 га;
  2. Підприємець може отримати грант, якщо земля у його власності або у правокористуванні не менше ніж на 7 років;
  3. Строк реалізації проекту висадки насаджень не повинен перевищувати 18 місяців з часу отримання бюджетних коштів;
  4. Оплата витрат, повязаних з реалізацією проекту висадки насаджень, може бути проведена декільком постачальникам матеріалів у межах вартості проекту висадки насаджень у період не більше 12 місяців з моменту зарахування гранту на рахунок.

СУМА

Розмір гранту становить від 140 тис. до 400 тис. грн за гектар, але не більше 70% вартості проєкту висадки насаджень та не більше 10 000 000 гривень відповідно до суми на один гектар.

Обмеження компенсації вартості проекту висадки насаджень на гектар насаджень

Яблуня, груша, лохина та чорниця – 400 000 грн,

Вишня, слива, абрикос, смородина, обліпиха – 140 000 грн,

Черешня – 350 000,

Персик – 170 000 грн,

Ліщина велика (фундук) та ліщина звичайна, волоський горіх – 250 000 грн,

Малина – 190 000 грн,

Аґрус, порічка – 150 000 грн,

Ожина, суниця садова, виноград – 225 000 грн.

ПРИЗНАЧЕННЯ

На оплату будь-яких рахунків на реалізацію вашого проекту.

ТЕРМІНИ

Заявку розглядатимуть упродовж 15 днів. Всього планується підтримати створення 10 тис.га садів.

ЗОБОВЯЗАННЯ

У разі отримання гранту підприємець повинен:

  • Створити певну кількість робочих місць, залежно від кільтури насаджень,
  • Здійснювати посадки культур у відповідних областях, вказаних у переліку
  • Здійснювати діяльність не менше 5 років надалі,
  • Сплачувати податки в бюджет, зокрема, за працевлаштування робітників,

ПРОЦЕДУРА

  1. Заповніть заявку онлайн.
  2. Прикріпіть проєкт плану посадки саду. Зверніть увагу, проєкт має містити такі розділи:
  • Пояснювальну записку
  • Генеральний план
  • Кошторисну документацію
  • Паспорт робочого проєкту

Зверніть увагу! Проєкти висадки мають відповідати таким критеріям:

  • Відповідність культури,
  • Відповідність області, де планується висадка,
  • Відповідність площі земельної ділянки,
  • Наявність обовязкового зрошення,
  • Наявність обовязкового встановлення шпалери,
  • Кількість садивного матеріалу на гектар,
  • Наявність водозабору.
  1. Підпишіть електронним підписом та відправте,
  2. У разі погодження проекту грантові кошти буде перераховано на окремий рахунок учасника в Ощадбанку. Саме з цього рахунку мають фінансуватись витрати, передбачені проєктом.

ВАЖЛИВО

Грантоотримувач має повернути державі 50% від суми гранту, лише якщо протягом 5 років не сплатить податків та зборів на цю суму.

Гранти надаються лише одному отримувачу з урахуванням повязаних з ним осіб.

Уповноважений банк забезпечує супровід видаткових операцій отримувача з рахунка отримувача виключно відповідно до проекту висадки насаджень.

Зміни до проекту висадки насаджень протягом його реалізації з моменту подання документів не вносяться.

Реалізація проекту підлягає зняттю з контролю, а відповідний договір вважається припиненим, якщо насадження повністю втрачені внаслідок надзвичайної ситуації техногенного або природного характеру, що виникла на відповідній території та класифікована за встановленим порядком.

Під час провадження діяльності після завершення висадки насаджень отримувач:

Має право застрахувати своє виробництво (продукцію) від настання ризиків природного характеру;

Має право застрахувати свою частку вкладених у висадку насаджень коштів на випадок впливу воєнних дій на території України

ГРАНТ НА ТЕПЛИЦЮ ДО 7 МЛН ГРН

 

Держава покриває до 7 млн.грн, але не більше 70 % витрат на теплицю площею від 0,4 до 2,4 га, яку потрібно збудувати за 1 рік, та в результаті створити не менше 14 робочих місць. Кошти надаються на безповоротній основі.

ДЛЯ КОГО

Заявку на грант можуть подавати ФОП або юридичні особи (крім державних та комунальних), які здійснюють діяльність у сфері вирощування сільськогосподарських культур на землях, на які мають право власності чи/або користування підтверджено належними правовстановлюючими документами на строк не менше семи років та:

  • Які не перебувають і не провадять господарську діяльність на тимчасово окупованій території України;
  • Які не провадять господарську діяльність на території росії;
  • Які не перебувають під санкціями;
  • Щодо яких не порушено справи про банкрутство;
  • Щодо яких відсутнє рішення суду про притягнення до кримінальної відповідальності за корупцію;
  • Які не мають заборгованості перед бюджетом;

УМОВИ

  • Гранти надаються для теплиці площею від 0,4 до 2,4 га.
  • Теплиця повинна бути збудована у термін до одного року.
  • Підприємець може отримати грант, якщо земля у його власності або у правокористування на термін не менше 7 років.

СУМА

Грантові кошти можуть покривати не більше 70% витрат. Сума безповоротної допомоги залежить від розміру теплиці:

0,4-0,6 гектара – 2 мнл.гривень,

0,8-1,2 гектара – 3,5 млн.гривень,

1,6-2,4 гектара – 7 млн.гривень.

ПРИЗНАЧЕННЯ

Гранти надаються на будівництво модульної теплиці площею не менше 0,4 гектара та не більше 2,4 гектара відповідно до типового проекту з кількістю створених нових робочих місць не менше 14 на 1 гектар площі модульної теплиці для її будівництва (встановлення), придбання засобів виробництва (садивного матеріалу, насіння, технологічного обладнання), покриття витрат на їх доставку та введення в експлуатацію модульної теплиці.

ТЕРМІНИ

Заявку розглядатимуть упродовж 15 днів.

ЗОБОВЯЗАННЯ

У разі отримання гранту підприємець повинен:

  • Створити від 14 робочих місць на 1 га площі модульної теплиці;
  • Здійснювати вашу діяльність не менше 3 років після завершення будівництва теплиці;
  • Сплачувати податки в бюджет, зокрема, за працевлаштування робітників.

ПРОЦЕДУРА

  1. Заповніть онлайн-заявку.
  2. Прикріпіть проєкт будівництва модульної теплиці з кошторисною документацією. Зверніть увагу, проєкт має містити такі розділи:
  • Пояснювальна записка,
  • Архітектурні рішення,
  • Конструкції металеві, залізобетонні,
  • Системи поливу
  • Електросистеми,
  • Кошторисна документація.
  1. Підпишіть електронним підписом та відправте.
  2. У разі погодження проекту грантові кошти буде перераховано на окремий рахунок учасника в Ощадбанку. Саме з цього рахунку мають фінансуватись витрати, передбачені проектом.

До заяви обовязково додається одним файлом у форматі PDF сканована копія проекту будівництва модульної теплиці з кошторисною документацією, підписана особою, яка його розробила.

ВАЖЛИВО

У разі невиконання умов програми за три роки, грантоотримувач повинен повернути різницю між фактично використаними коштами гранту та фактично сплаченими податками та зборами внаслідок ведення проекту до державного бюджету.

Отримувач може отримати грант виключно для будівництва модульної теплиці, може бути проведена декільком постачальникам обладнання в межах вартості проекту будівництва модульної теплиці протягом не більше 12 місяців з моменту зарахування бюджетних коштів на рахунок.

У разі коли отримувач коштів фактично сплатив податки та збори на суму використаних бюджетних коштів раніше трирічного строку, проект будівництва модульної теплиці підлягає зняттю з контролю, а відповідний договір вважається припиненим.