Відкриття меморіальних дощок на честь вшанування пам’яті Левківського Івана Миколайовича та Левківського Дмитра Миколайовича

  • 179

Фото без опису22 лютого на території Левковицької гімназії Овруцької міської ради відбувся мітинг з нагоди відкриття меморіальних дощок на честь колишніх випускників, Почесних громадян міста Овруч (посмертно), учасників російсько – української війни – Левківського Івана Миколайовича та Левківського Дмитра Миколайовича. Встановили меморіальні дошки на фасаді гімназії.

На урочистій церемонії були присутні рідні загиблих, друзі, педагогічний колектив, колишні однокласники, односельці, Овруцький міський голова Іван Коруд; начальник 1 – го відділу Коростенського РТЦК та СП, підполковник Ігор Кобельчук, який вручив мамі Валентині Адамівні - Орден «За мужність» ІІІ ступеня, нагороду її сина - Левківського Івана Миколайовича (посмертно).

Овруцький міський голова Іван Коруд у своїй промові зазначив, що відкриття меморіальних дощок - це щира данина справжнім патріотам - Івану Миколайовичу та Дмитру Миколайовичу, які самовіддано боролися за суверенітет України і віддали життя за мир та спокій на рідній землі.

Долучилися до проголошення скорботних промов родичка Дмитра Левківського – Олена Невмержицька, перша вчителька Івана Левківського – Валентина Невмержицька, директор гімназії Надія Левківська.

Присутні вшанували пам’ять загиблих земляків хвилиною мовчання.

Учасники заходу поклали живі квіти до меморіальних дощок на знак великої шани та вічн.

Освячення меморіальних дощок провів настоятель Свято – Миколаївського храму отець Олексій.