На фасаді Шоломківського ліцею встановлено дошку Захиснику України - Юрію Башинському

  • 174

Фото без опису18 лютого 2023 року в селі Шоломки Овруцької ТГ на честь Героя - Башинського Юрія Сергійовича на фасаді Шоломківського ліцею, де навчався хоробрий воїн, відкрили меморіальну дошку. Юрію Сергійовичу присвоєно звання: Почесний громадянин міста Овруч (посмертно). Він учасник російсько – української війни, мужньо і сміливо боронив нашу рідну землю. Юрій Башинський загинув 10 березня 2022 року біля н.п. Захарівка Київської області.

Вшанувати пам'ять Башинського Юрія Сергійовича біля школи зібралися рідні, друзі, вчителі, однокласники, міський голова Іван Коруд; староста Шоломківського старостинського округу Любов Кващук, начальник 1 відділу Коростенського РТЦК та СП, підполковник Ігор Кобельчук.

Перша вчителька Тетяна Могилевець згадала про допитливі дитячі оченята малого Юрка.

«Сумно від того, що Юра білим лебедем відлетів у небеса. Спокійний, скромний, вродливий Юрій став героєм... Ми дуже сумуємо за ним... Ми завжди будемо його пам'ятати... ” - відмітила директор школи Лариса Стець

Багато теплих, щирих слів прозвучало на адресу Юрія Сергійовича від старости села Любові Кващук та начальника 1 відділу Коростенського РТЦК та СП, підполковника Ігоря Кобельчука.

«Ми всі в неоціненному боргу перед нашим захисником та його сім’єю. Низько вклоняюсь мамі Юрія Сергійовича – Ользі Миколаївні за те, що виховала патріота. Юрій Сергіович справжній захисник Батьківщини, для якого доля рідної України стала понад усе. Ця меморіальна дошка буде нагадувати наступним поколінням про героїчний вчинок Юрія Башинського, а пам’ять про Героя назавжди залишиться в серцях людей», - зазначив міський голова Іван Коруд.

Право відкрити меморіальну дошку надали мамі загиблого Героя, Башинській Ользі Миколаївні.

Присутні вшанували пам’ять загиблого земляк хвилиною мовчання, поклали живі квіти. Священник освятив меморіальну дошку та помолилися за упокій души загиблого героя.