Словечанська та Овруцька громади вшанували пам'ять загиблого Захисника Казмірчука Михайла Івановича

  • 425

Фото без опису25.02.2023р. Словечанська та Овруцька громади вшанували пам'ять загиблого Захисника Казмірчука Михайла Івановича, який народився 21.11.1987 року в с. Тхорин Словечанської громади, а останні роки свого життя проживав в с. Полохачів Овруцької громади.

Меморіальну дошку в пам'ять про Героя встановили на фасаді Тхоринського ліцею Словечанської громади, де навчався Михайло Казмірчук.

На захист України та українського народу Герой став ще до повномасштабного вторгнення росії, боронячи кордони України на Сході.

З початком повномасштабного вторгнення він, як справжній герой – патріот своєї країни, знову став до лав Збройних Сил України.

Та, на жаль, 25.03.2022 р. Казмірчук Михайло Іванович загинув внаслідок військових дій в районі населеного пункту  Барвінкове, Харківської області від мінно-вибухової травми множинних ділянок тіла, несумісних з життям.

Похоронений  02.04.2022р. в с.Тхорин.

Рішенням Овруцької міської ради від 23 серпня 2022 року № 1385 Казмірчуку Михайлу Івановичу присвоєно звання «Почесний громадянин міста Овруч» (посмертно).

Віддати шану Герою зібрались його рідні, близькі та односельці.

Зі словами співчуття рідним та теплими спогадами про Михайла звернулись до присутніх його класний керівник Петро Федорович Поліщук, директор Тхоринського ліцею Тетяна Антонівна Мудревська, начальник 1 відділу Коростенського РТЦК та СП, підполковник Ігор Іванович Кобельчук, Словечанський сільський голова Володимир Олександрович Трикиша та Овруцький міський голова Іван Ярославович Коруд.

Вічна пам'ять, слава і шана Герою, який поклав життя на захист України та українського народу!

Доземний уклін усім, хто зараз боронить нашу Волю і Свободу!