КНП «Овруцький ЦПМСД» бере участь у проєкті «Розбудова стійкої системи громадського здоров`я» 

  • 98

           Фото без описуЗдоров`я громадян є найбільшою цінністю в Україні. Збереження здоров`я людей і досягнення його кращих показників, забезпечення якісного, повноцінного життя є однією із найважливіших цілей як для глобального здоров`я, так і для громадського здоров’я в Україні. В контексті військової агресії російської федерації, питання збереження здоров`я населення набуває все більшої актуальності. КНП  «Овруцький  ЦПМСД» бере  активну участь   у проєкті  «Розбудова  стійкої  системи громадського здоров`я» 

 Медичні працівники КНП «Овруцький ЦПСМД» розпочали  роботу з реалізації  проєкту.  Проведено  навчання   медичних   працівників закладу з питань вакцинації  населення. З лютого місяця розпочато роботу мобільної бригади, яка здійснює виїзди відповідно  графіків, до населених пунктів з метою проведення щеплень проти COVID – 19, дифтерії та правця дорослому населенню.

            Мобільна бригада в складі лікарів та  медичних  сестер  здійснила візити   до  сіл Кирдани, Збраньки, Яцковичі, Гуничі, Піщаниця, Хлупляни, Левковичі,  В.Фосня, Коптівщина, В.Чернігівка. Під час роботи  мобільних бригад  проводилась  робота  по  підвищенню  рівня обізнаності громадян з питань  вакцинації, проводились індивідуальні роз’яснювальні бесіди з населенням щодо важливості кампанії з вакцинації.

Завдяки  партнерам, а саме USAID  та  Житомирському центру  Громадського  здоров’я,    отримано     друковану продукцію, яка  була  роздана   жителям нашої  громади  – календарі профілактичних щеплень, буклети з інформацією щодо імунізації населення та захисту себе та своїх близьких від інфекційних хвороб.

За   лютий мобільною бригадою  проведено щеплення проти  COVID – 19   92 жителям,  проти дифтерії та правця – 111 жителям. Також 16 дітей отримали планові щеплення відповідно до календаря.

Завдяки спільній роботі між медичним закладом, громадськістю та   представниками  місцевого  самоврядування   Овруцької ОТГ забезпечується   збереження і зміцнення здоров’я мешканців, профілактика і запобігання захворюванням, заохочення до здорового способу життя. 

            В березні будуть здійснені виїзди мобільної бригади до сіл Черепин – 2 березня, Підруддя – 9 березня, Лукішки – 16 березня, Слобода Шоломківська -23 березня.

Запрошуємо жителів   Овруцької  громади  звертатись  до  КНП  Овруцький ЦПМСД  для отримання  консультацій  з питань профілактики  інфекційних  захворювань  за  телефонним   номером +38098 899 23 49