Атомобілі для ЗСУ від Овруцької громади

  • 274

Фото без опису01.03.2023 р., Овруцький міський голова Іван Коруд та начальник цивільного захисту та оборонної роботи Володимир Башинський відправилися на Схід України в м. Краматорськ, щоб передати військовим наступні три автівки від Овруцької громади.

Цього разу для потреб ЗСУ було придбано 4 автомобілі.

1 відділу Коростенського РТЦК та СП було передано два автомобілі: ГАЗ 66 - від ТОВ «Украгролісопереробка» (передав депутат Овруцької міської ради – Ярослав Макарчук) та УАЗ 3909 від АТ «Укртелеком».

Два позашляховики KIA SORENTO(один із них проходить технічне обслуговування, інший – відправився на передову) – придбано за кордоном ініціативною групою Сергієм Ткачуком, Андрієм Аркаєвим та Анатолієм Чижевським.

Дані транспортні засоби KIA SORENTO куплено, завдячуючи жителям Овруцької громади: матерям загиблих Захисників України - Невмержицького Олександра Миколайовича та Башинського Юрія Сергійовича - Невмержицькій Раїсі Андріївні (її особистий внесок – 100 000 грн) та Башинській Ользі Миколаївні (1000 євро - саме таку суму вдалося зібрати жінці від охочих допомогти); волонтеру Тарасу Кобилинському (передав від громади - 6038 грн), Михайлу Швабу (особистий внесок - 500 грн), Віктору Лєйкіну (особистий внесок – 1000 грн), Галині Лєйкіній (особистий внесок – 1000 грн), Кудрявцевій Раїсі (особистий внесок - 1000 грн), Богдану Завадському (особистий внесок 1600 грн), Підрудянському храму Різдва Христового (від громади - 3000 грн), Спасо-Преображенського кафедрального собору (від громади -12 600 грн) та колективу Овруцької міської ради (4000 євро).

Варто зауважити, що в загальному підсумку на придбання автомобілів для ЗСУ, колективом міської ради було зібрано: 2022 р. - 298 372 грн та 55 000 у поточному році.

Приємно, що до збору коштів долучилися наші естонські друзі: Tarmo Needo, Anna Silem, Lauri Luht, Tiit Matsulevitš. Ця делегація нещодавно, з робочим візитом, перебувала в м. Овруч (їх внесок – 500 євро).

Окрім того, директор ПАТ «Товкачівський гірнично – збагачувальний комбінат» Володимир Савчук передав 100 л пального для потреб військових; групою хранителів Овруцького Полісся - підгрупа «Поліські світлячки» на чолі з Тетяною Івченко (до них долучилася волонтерка із м. Дніпро Оксана Брусенцова), було виготовлено власноруч та передано військовим: лікувальні мазі (- 280 шт.), окопні свічки (135 шт.) та амулети; настоятель Свято – Михайлівського храму с. Піщаниця отець Петро від священнослужителів Овруцької громади передав військовим окопні свічки та ліки; жителями Підрудянського с/о було придбано шкарпетки та рукавиці для військових, але на цьому люди, із золотим серцем та роботящими руками, не зупинилися та власноруч вив’язали ще близько 80 пар теплих шкарпеток для бійців; не залишилась осторонь жителька Гошівського с/о Валентина Гринік, яка разом із дочками, зв'язали понад 50 пар шкарпеток на передову.

Жителі Словечанської ТГ, під керівництвом волонтерок Аліни Гуз та Наталії Пугачевської, скористалися можливістю та передали для свого земляка особисто та для інших Захисників України 2 мішки з теплими речами, 7 коробок з продуктами харчування та 6 маскувальних сіток.

Місцевий підприємець Олег Скорецький надав автомобіль Mercedes для перевезення автівок на фронт. Доставкою вантажу займається досвідчений водій Петро Мошківський.

Днем раніше у м. Краматорськ відправився фермер с. Покалів - Валерій Бардашевич, щоб передати запчастини до військової техніки бійцям 14 окремої бригади, які було придбано коштом Покалівської громади.

"Висловлюю велику вдячність усім, хто цього разу долучився до надання благодійної та гуманітарної допомоги для потреб Збройних Сил України: дітям, волонтерам та всім небайдужим людям, що не стомлюються допомагати нашим захисникам! Тільки нашими спільними зусиллями вже відправлено на фронт 12 автомобілів різних марок та моделей для потреб Захисників.

Все робимо заради Перемоги! Слава Збройним Силам України! Слава Героям! Слава Україні!», - зазначив міський голова Іван Коруд.