Представники Овруцької територіальні громади з офіційним візитом відвідали Чорнобильську зону

  • 255

Фото без опису25 квітня 2023 р. представники Овруцької територіальні громади у складі секретаря Овруцької міської ради Віктора Кисіля, голови ГО «Союз ветеранів ліквідації Чорнобильської катастрофи в Овруцькому районі» Віталія Юшкевича, начальника відділу цивільного захисту населення та оборонної роботи Володимира Башинського у складі делегації від Коростенського району з офіційним візитом відвідали Чорнобильську зону, де вшанували пам'ять загиблих та померлих учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

Були проведені робочі зустрічі з адміністрацією зони відчуження, відвідано парк Слави, меморіал «Зірка Полину», покладені квіти до меморіалу «Тим, хто врятував світ», де на гранітних плитах викарбовано ім’я всіх загиблих та померлих ліквідаторів Овруцької громади, які ціною власного життя  захистили світ від страшної біди. На Алеї Слави, було проведено впорядкування прилеглої території, були висаджені дерева, на знак вшанування пам’яті Героїв Чорнобиля. Біля приміщення адміністрації в м. Чорнобиль, було висаджено туї. Відвідано пожежну частину, де поспілкувалися з особовим складом та подякували їм за службу. Біля меморіалу «Тим, хто врятував світ» висадили троянди, як символ відродження.

З великою шаною та повагою учасники делегації поклали квіти до пам’ятної дошки нашого земляка,  Героя України Миколи Ващука, яка розміщена на меморіалі «Життя заради життя», на території Чорнобильської атомної станції.