В ОВРУЧІ ПОКЛАДАННЯМ КВІТІВ ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ І РІЧНИЦЮ ПЕРЕМОГИ НАД НАЦИЗМОМ У ДРУГІЙ СВІТОВІЙ ВІЙНІ

  • 237


Фото без опису8 травня, з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення та річниці перемоги над нацизмом у II світовій війні, в Овруцькій громаді відбулася урочиста церемонія покладання квітів до пам’ятних знаків присвячених подіям II світової війни, пам’ятних дощок загиблим захисникам  України в російсько – українській війні та до пам’ятника козакам Овруччини.

Участь у церемонії взяли Овруцький міський голова Іван Коруд, секретар міської ради Віктор Кисіль, старости старостинських округів, голови ветеранських організацій  та  представники громадськості.

Україна, як і більшість народів світу, вшановує пам’ять усіх, хто в Другій світовій війні боровся з нацизмом та успішно його переміг. 

«З повагою та вдячністю згадуємо тих воїнів, хто наближав перемогу у ті далекі 1939 – 1945 роки  та Героїв,  -  що нині виборюють для нас мир.

На жаль, сьогодні наша країна знову у стані війни. Кращі  сини і дочки України  стали на захист рідної землі та зі зброєю в руках, боронять свою країну від російського ворога. Слава нашим Героям, які щодня захищають цілісність та суверенітет нашої країни від російського агресора. Вічна пам'ять та щира молитва полеглим Героям, як ціною власного життя, невтомно наближали перемогу. Слава всім нашим героям різніх часів, яким ми завдячуємо життям.», - зазначив міський голова Іван Коруд.

 

Того ж дня, Овруцький міський голова Іван Коруд відвідав  ветеранів, учасників Другої світової війни, та дітей – концтаборів, які проживають в Овруцькій громаді.

Очільник громади подякував їм за мужність, героїзм, побажав міцного здоров’я та вручив продуктові набори.

 «Літнім людям, які пережили Другу світову війну , душевно  важко усвідомлювати, що тепер всі жахи війни доводиться переживати їхнім внукам і правнукам.» -  зазначає міський голова Іван Коруд.

З вдячністю завітав  керівник Овруцької  громади й до  нашої  хороброї Захисниці із «Азовсталі» Тетяни Моні, уродженки села Велика Хайча,   яка недавно повернулася із російського полону.

Пам’ятаємо. Перемагаємо.

Слава Героям!  Слава Україні!