На території Овруцької громади проживає понад 19200 осіб, які постраждала внаслідок аварії на ЧАЕС

  • 62

Фото без опису   На території Овруцької громади проживає понад 19200 осіб, які постраждала внаслідок аварії на ЧАЕС, зокрема, 1530 осіб 1 категорії- це особи з інвалідністю внаслідок Чорнобильської катастрофи; 962 особи 2 категорії; 13310 осіб 3 категорії; діти постраждалі внаслідок аварії ЧАЕС 2919, в тому числі 37 дітей, які мають інвалідність внаслідок захворювань пов’язаних з аварією на ЧАЕС; 480 вдів, смерть рідних пов’язана з наслідками зазначеної аварії.

Більшість ліквідаторів отримали від 10 до 50 БЕР і втратили здоров’я та набули інвалідності.

Вважаємо, варто доопрацювати чорнобильське законодавство та звернути увагу на соціальну безпеку населення України, яке зменшилось і постійно зменшується унаслідок захворювань спричинених аварією на ЧАЕС.

В структурі захворюваності населення Овруцького району найбільша питома вага це захворюваність на хвороби дихання, на другому місці захворювання системи кровообігу. Третє місце займають захворювання  кістково-м’язової системи.

Рівень госпіталізації Овруцької міської лікарні завжди є на високому рівні. Щороку серед госпіталізованих є пацієнти з онкологічними захворюваннями. Показник поширеності онкологічних захворювань має тенденцію до збільшень. В структурі онкологічних захворювань на І місці паталогія шкіри-22%, на ІІ місці- молочна залоза- 13,6%,  ІІІ місце- легені-11,6%.

Порівнюючи показники захворюваності дитячого населення, то ІІ місце – це захворюваність на анемію.

Щодо аналізу смертності населення, то на 1 місці хвороби кровообігу, на ІІ місці  смертність від новоутворень.