Овруччина відзначила День Української Державності

  • 160

Фото без опису28 липня Україна вдруге відзначила День Української Державності, встановлений Указом Президента України 24 серпня 2021 року.

Дата святкування є знаковою, адже саме в цей день вшановують пам’ять Володимира Великого та відзначають День хрещення Київської  Русі - України, який поклав початок Українській Державі.

День Української Державності - це не лише привід відзначити нашу національну гідність, але й вшанувати подвиги предків на шляху до свободи та Незалежності, незламність українців і мужність наших захисників, що вразила весь світ зараз, під час боротьби з агресором за свободу та мир.

28 липня в м. Овруч біля пам’ятника Тарасу Шевченку відбувся урочистий захід, в  якому взяли участь представники міської влади та громадськість міста.

Присутні виконали Державний Гімн України, вшанували хвилиною мовчання тих, хто віддав своє життя у боротьбі за свободу та незалежність нашої країни та поклали квіти до підніжжя пам’ятника.

Цінуємо те, за що боролися наші предки, пам’ятаємо всіх, хто загинув у цій боротьбі, будуємо майбутнє, в якому нам самим хотілося б жити.

Слава Україні! Слава Героям! Слава кожному, хто пам’ятає минуле та творить майбутнє

З державними святами! Бережіть себе і близьких! Мирного неба над нашою ненькою Україною!