Пам’ятка для осіб, постраждалих від торгівлі людьми, а також для посадових осіб, відповідальних за встановлення статусу такої особи

  • 104

Фото без описуНаціональною соціальною сервісною службою України розроблено пам’ятку для осіб, постраждалих від торгівлі людьми, а також для посадових осіб, відповідальних за встановлення статусу такої особи

Торгівля людьми – це порушення прав людини, при якому її експлуатують з метою отримання вигоди. Постраждалими вважаються особи, які потрапляють у трудове, сексуальне або домашнє рабство. Це лише кілька з багатьох видів такої торгівлі.

Зважаючи на важливість тематики, Національною соціальною сервісною службою України розроблено пам’ятку для осіб, постраждалих від торгівлі людьми, а також для посадових осіб, відповідальних за встановлення статусу такої особи.

У пам’ятці подаються індикатори визначення, що людина є постраждалою, види допомоги, що може отримати особа, установи, до яких можна звернутися за допомогою особі, яка вважає себе постраждалою від торгівлі людьми, процедура набуття та встановлення статусу особи тощо.

https://rada.info/upload/users_files/04053370/e50ab6c0617a450c1ee48ef4fc6027f0.pdf