Вихованці Малої академії народних мистецтв та ремесел Овруцької міської ради  мали незабутній відпочинок в смт Славське Львівської області у дитячому таборі «Шоколад» 

  • 220

Фото без опису Наслідки війни проростають глибоко у дитячих серцях. У XXI сторіччі в Україні росте покоління тих, хто народився та живе під звуки тривоги, кулеметів і вибухи мін та снарядів. Діти війни. 

Через війну в наших дітей тепер дорослі очі, але досвід, життя і майбутнє кожної української дитини — безцінні.

Саме тому, директор Малої академії народних мистецтв та ремесел Микола Климович  налагодив тісну співпрацю з Міжнародний Фонд «Діти Чорнобиля за виживання» для покращення  емоційного та фізичного стану наших діточок.

          З 11 по 22 липня 2023 року для 21 дитини - вихованців Малої академії народних мистецтв та ремесел Овруцької міської ради  незабутній відпочинок  був в  смт Славське Львівської області у дитячому таборі «Шоколад». 

          Вищезгаданий санаторій   розташований на висоті 750 метрів над рівнем моря на гірському хребті Бескиди в мальовничій долині двох річок – Опира та Славки. Це місце по праву вважається одним із наймальовничіших у всьому Прикарпатті. Селище міського типу Славське оточено горами, котрі створюють особливу атмосферу для відпочивальників. Даний регіон є екологічно чистим в Україні. Славське - надзвичайно чисте повітря змішаного лісу

Діти проживали  в сучасних обладнаних номерах у трьох поверховому корпусі. В кожній кімнаті діти розмістились  по 4 особи,  мали санвузол, умивальник, душ, туалет, телевізор, шафа, дуже комфортно та зручно. Цілодобово подавалась  гаряча та холодна вода. Вожаті та вихователі проживали в одному корпусі з дітьми та несли  відповідальність за їхню безпеку, порядок у номерах.

В карпатськім таборі для наших дітей було організовано 4-х разове, повноцінне, збалансоване та смачне харчування, домашня кухня з блюд української та європейської кухні, екологічно чисті продукти харчування. Діти отримали із ним все необхідне для оздоровлення: м’ясні та молочні продукти, овочі, фрукти.
        Залюбки діти брали  участь у конкурсах, квестах, тренінгах, майстер-класах, концертах. Особлива увага приділялася спортивним заняттям та рухливим іграм.

Естафети, змагання, спортивні ігри не давали дітям нудьгувати.

Наявність басейну на території закладу давав можливість дітям поплавати.

У вільний час загони вирушали на прогулянки у гори.

Природа Карпат не залишила  нікого байдужим.

Під час походів діти спілкувалися та заводили нові знайомства, слухали оповідання вихователів.

Кожного вечора всі збиралися разом для обговорення цікавих подій, що відбулися з дітьми протягом дня.

Майже кожен день в таборі  проводилися  дискотеки, на котрих діти мали можливість  потанцювати під улюблені мелодії.
Усі свята, проведені у таборі, завершуються дегустацією шоколадного фонтану.