В Овручі відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапора України

  • 255

Фото без опису23 серпня Україна відзначила одне з найголовніших свят великої незалежної країни – День Державного Прапора України, який є даниною поваги пам’яті багатьох поколінь українців.

Традиція відзначати це патріотичне свято започаткована Указом Президента України від 23 серпня 2004 року «Про святкування Дня Державного Прапора України».

У цей день на головній площі Овруча відбулась урочиста церемонія підняття Державного Прапора України. Право підняти державний прапор надано солдатам державної прикордонної служби України Роману Пилипенку та Ігорю Четверикову.

З вітальними словами з нагоди свята до присутніх звернувся Овруцький міський голова Іван Коруд, який зазначив: «Наш прапор – це символ свободи і незалежності українського народу. Його маємо берегти і цінувати як найвищу національну святиню», - та побажав присутнім здоров’я, найшвидшої перемоги та мирного неба.

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять Героїв, загиблих у боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Покладанням квітів до стели «І мертвим і живим захисникам України в російсько-українській війні», стенда «Пам’ятаємо кожного, хто захищав суверенітет та територіальну цілісність України», та пам’ятника Тарасу Шевченку присутні вшанували кожного, хто боровся за справедливість, волю та незалежність своєї Батьківщини.