День Незалежності України

  • 239

Фото без опису24 серпня традиційно відзначається  одне з найважливіших свят – День Незалежності України.

На жаль, в умовах повномасштабної війни  ми не можемо відзначити це свято урочисто. З огляду на повітряну загрозу, сьогодні  масові заходи по Овруцькій громаді були частково скасовані.

День розпочався з покладання квітів до пам’ятних знаків присвячених подіям II світової війни, пам’ятних дощок загиблим захисникам України в російсько – українській війні та до пам’ятника козакам Овруччини та воїнам УПА.

Біля стели «І мертвим і живим захисникам України в російсько-українській війні» та стенда «Пам’ятаємо кожного, хто захищав суверенітет та територіальну цілісність України», настоятель Свято – Макарівського храму Православної церкви України отець Олександр провів молебень за упокій душ загиблих та померлих  воїнів в російсько – українській війні та  помолився за Україну та українських воїнів.

До присутніх звернувся Овруцький міський голова Іван Коруд, який зазначив, що українці об’єднані єдиною метою – збереження незалежності та Перемога України.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять усіх українських героїв, які віддали свої життя за Україну.

На знак вшанування пам’яті кожного, хто боровся за справедливість, волю та незалежність своєї країни було піднесено квіти до стели «І мертвим і живим захисникам України в російсько-українській війні», стенда «Пам’ятаємо кожного, хто захищав суверенітет та територіальну цілісність України» та пам’ятника Тарасу Шевченку.

Головна увага і шана у такий важливий день – всім, хто забезпечує безпеку та цілодобово стоїть на захисті рідної землі. Тож з нагоди Дня Незалежності України наших захисників було нагороджено почесними грамотами, грамотами та грошовою винагородою від Овруцької міської ради.

Гімн України та низка патріотичних пісень для військовослужбовців прозвучали у живому виконанні Заслуженої артистки України Олени Білоконь.