Вихованці Малої академії народних мистецтв та ремесел Овруцької міської ради представляли художні роботи на французьких виставках

  • 244

 

Фото без описуУ березні цього року французька делегація на чолі з мером міста Плек-Л’Ермітаж Тібо Гіньяра з робочим візитом відвідала Овруч. Того ж дня, для гостей було організовано екскурсію по місту та, зокрема, до Малої академії народних мистецтв та ремесел Овруцької міської ради. Унікальні картини із соломи, які створенні руками дітей Овруччини та їх керівника та наставника - Народного художника України – Миколи Климовича неабияк вразили гостей.

12.06.2023 року Тібо Гіньяр надіслав запрошення з метою обговорення проєкту угоди про партнерство, а також проведення виставки картин.

В результаті, 10 учнів на чолі зі своїм вчителем Миколою Климовичем, заступником міського голови Наталею Рибинською, депутатом Овруцької міської ради - лікарем Тетяною Кашубою, відвідали місто Плек-Л’Ермітаж.

Ця поїздка для наших дітей була відповідальна, адже на різних виставках вони представляли свої мистецькі роботи під назвою «В серці з Україною», які присвятили до Дня Незалежності України. Вихованці Малої академії багато розповідали про нашу країну, про її культурне надбання, про рідний Овруч, його звичаї та традиції та звичайно ж про картини, які вони власноруч створюють.

З метою налагодження партнерських відносин та співпраці заступник міського голови Наталя Рибинська мала зустрічі з мерами міста Плек - Л’Ермітаж Тібо Гіньяр, Генрі Лаббе, місто Ерке, віцемером міста Сан Бріє - Гігдем Актас, мером міста Галапагар, Королівство Іспанія - Карлою Гресіано, віцемером міста Сан-Лоренцо-де-ель-Ескоріал, Королівство Іспанія.

Дякуємо меру міста Плек-Л’Ермітаж Тібо Гіньяру за співпрацю і допомогу, підтримку та гостинність; щира подяка помічнику із соціальних питань у Плюк-Л’Ермітажі (Кот-д’Армор) Марі-Клер Терін, Еліз Лабре, яка займалася організацією прийому делегації з України та Патріку Анріо - уповноваженому раднику з питань безпеки, жителям міста Плек-Л’Ермітаж та всім, хто долучився до того, аби наші діти отримали незабутні дні відпочинку.