До Дня рятівника у Овручі відбулися урочисті заходи

  • 237

Фото без опису«Запобігти. Врятувати. Допомогти.»  - цей девіз найкраще відображає нелегкі будні рятівників.

Ці мужні люди 17 вересня відзначають професійне свято - День працівників цивільного захисту (День рятівника).

Напередодні свята  на центральній площі в місті Овруч відбулися урочистості.

Працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій вітали Овруцький міський голова Іван Коруд, Словечанський сільський голова Володимир Трикиша , заступник Гладковицького сільського голови Василь Дулько, комендант 2 прикордонної комендатури Дмитро Кошельник, начальник 1 відділення  Коростенського РТЦК та СП Ігор Кобельчук.

Овруцький міський голова Іван Коруд зазначив:« Ризикуючи своїм життям, ви першими дивитеся в очі небезпеці та приходите на допомогу під час пожеж, снігопадів та інших стихійних лих і приймаєте відповідальні рішення, від яких залежать добробут, здоров'я, а часто і життя людей. Ваша робота – це не просто праця - це справжня місія. Місія допомоги людям. Результат –  врятовані життя.», - подякував рятувальникам за мужність і сміливість та побажав завжди «сухих рукавів».

За сумлінну службу міський голова Іван Коруд вручив рятувальникам Почесні грамоти, грамоти та грошову винагороду.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять колег, які загинули під час виконання завдань, піднесли квіти до  стели «І мертвим і живим захисникам України в російсько-українській війні» та в тихій журбі схилили голови перед світлою пам’яттю наших земляків - військових, котрі віддали своє життя за Україну біля стенда «Пам’ятаємо кожного, хто захищав суверенітет та територіальну цілісність України».

Окрім того, на площі було представлено виставку спеціалізованої техніки та засобів, якими послуговуються рятівники під час виконання своїх службових обов’язків.