Привітання міського голови Івана Коруда з Днем Захисника та Захисниці України

  • 85

Фото без описуДорогі Захисники та Захисниці України!

Цього року вперше відзначаємо День захисників і захисниць не 14, а 1 жовтня, у свято Покрови Пресвятої Богородиці. Дату перенесено у звʼязку з переходом Православної церкви України та Української греко-католицької церкви на Новоюліанський стиль календаря.

Окрім  свята Покрови Пресвятої Богородиці, яка вважається покровителькою українського війська та захисницею від ворогів, цього дня відзначаємо і День Українського козацтва та 81-ту річницю створення Української повстанської армії. І всі вони припадають на один день неспроста. Бо століттями українці прагнули простого щасливого життя, але в різні часи змушені були зі зброєю в руках виборювати своє право на мир.

Ще зовсім новим цього ж дня у календарі, але не менш актуальним сьогодні, є День територіальної оборони, яка створена відносно недавно для протистояння збройній агресії росії. З початком повномасштабної війни до лав територіальної оборони по всій Україні влилися свідомі громадяни, патріоти, які вирішили самовіддано боронити Батьківщину від ворога. Тероборона є невід’ємною частиною сил оборони держави і національного спротиву, складовою підготовки резервів та готовності громадян у будь-який час надати гідну відсіч окупантам.

Це свято нескорених, бо, незважаючи на всі випробування, дух українського народу не вдається зламати жодному з ворогів. Тих, для кого поняття – честь, гідність, сила, витримка і відповідальність – не просто слова. Тих, хто готовий не на словах, а на ділі повсякчас захищати свою родину, свій народ, свою країну. Тих, завдяки кому ми втримали незалежність, маємо змогу жити своїм щоденним життям – працювати, творити, виховувати дітей.

Служіння Батьківщині - це більше, ніж професія. Це - величезна любов, сила волі й патріотизм.

Багато патріотів і з Овруцької територіальної громади захищають нашу державу в складі різних бойових підрозділів Збройних Сил України та інших військових формувань. А ми живемо на рідній землі саме завдяки нашим мужнім захисникам!

Тож сьогодні маю можливість подякувати за захист Силам оборони України, за сумлінне виконання службових обов’язків, за можливість жити і працювати під мирним небом, за те, що кожного дня, ризикуючи власним життям, оберігаєте нас! Низький вам уклін. Ви – наші янголи-охоронці. Нехай сили ніколи не полишають вас, нехай оминають ворожі кулі, а броня буде міцною! Віримо в ЗСУ! Молимося за здоров’я кожного захисника.

У День Покрови Святої Богородиці материнська молитва є чи не найсильнішою. Дорогі матері, моліться за кожного Захисника та Захисницю, нехай Мати Божа покриє їх чесним своїм омофором.

Дорогі мами воїнів, чиї сини сьогодні стоять на захисті рідної землі! Я низько вклоняюсь перед кожною з Вас і дякую за виховання справжніх патріотів, сміливих та чесних воїнів! Бажаю кожній з Вас здоров’я та якнайшвидше дочекатись своїх дітей додому!

Дорогі мами воїнів, які стали нашими небесними Захисниками! Я висловлюю свої співчуття Вашій втраті. Я дякую Вам за мужність, з якою Ви пережили горе. Я дякую Вам за виховання відданих та сміливих синів України. Я бажаю кожній з Вас здоров’я, Божого благословення та мирного неба над головою!

Низько схиляю головою перед світлою пам’яттю тих Захисників і Захисниць, які загинули за незалежність країни. Їхній подвиг ніколи не буде забутий. Вічна пам’ять кожному Герою, який віддав життя за Україну… 

Слава Героям!

Слава Україні!

 

З повагою, міський голова Іван Коруд