1 жовтня в Овруцькій громаді відзначили чотири славетних свята

  • 335

Фото без описуЦьогоріч  1 жовтня, у День Покрови Пресвятої БогородиціУкраїна відзначила   чотири славетних свята: захисників і захисниць України,  українського козацтва, ветерана та  територіальної оборони України.

Цей день – це символ нерозривного зв’язку всіх поколінь захисників України, як пам’ять про тих, хто в різний час захищав нашу землю від ворога і охороняє її зараз.

В Овруцькій громаді відбулися заходи вшанування всіх, хто виборював і виборює нашу незалежність, всіх, хто загинув заради України.

День розпочався з покладання квітів до пам’ятних знаків присвячених подіям II світової війни, пам’ятних дощок та могил загиблих захисників України в російсько – українській війні, пам’ятника козакам Овруччини та воїнам УПА, адже кожен із них, хоча і в різні часи, віддав своє життя за свободу і незалежність рідної землі.

Близько 9 години, біля стенда «Пам’ятаємо кожного, хто захищав суверенітет та територіальну цілісність України» зібралися рідні загиблих Героїв, Народний депутат України Володимир Арешонков, колектив Овруцької міської ради на чолі з міським головою Іваном Корудом, представники військових, силових структур та громадськості, щоб рівно о 9 годині хвилиною мовчання вшанувати пам'ять загиблих захисників та захисниць України і подякувати тим, хто захищає нас, б’ючись за свободу країни.

Урочистості продовжилися в Овруцькому Будинку культури.

Зі словами подяки до присутніх звернувся Народний депутат України Володимир Арешонков, Овруцький міський голова Іван Коруд та командир 141 батальйону, підполковник Андрій Борисюк.

За мужність та стійкість людського характеру, силу духу та відданість Батьківщині військовослужбовців нагороджено почесними грамотами, грамотами та грошовою винагородою від Народного депутата України та Овруцької міської ради.

Війна – це горе не однієї людини, а цілого народу. Російські окупанти принесли в Україну смерть, вдягнувши у жалобу тисячі материнських сердець. Жодними словами не можна полегшити страждання людей, рідні яких віддали своє життя за Україну. В знак вічної пам’яті до загиблих і померлих Захисників та глибокої пошани до їх родин за те, що виховали справжніх Героїв – патріотів, - рідним вручено подяки та грошову винагороду.

Своєю чергою, матір загиблого Героя Любомира Коронського – Тетяна Коронська знайшла в собі сили, щоб теплими словами підтримки звернутися до присутніх у залі.

Цього ж дня, за сприяння міського голови Івана Коруда, з метою вшанування пам'яті Героя – Юрія Башинського, та задля підтримки його матері – Ольги Башинської, делегацією від Овруцької міської ради було здійснено поїздку в с. Захарівка на Київщині. Саме там проходило освячення встановленого пам’ятного знака чотирьом полеглим воїнам, які загинули у березні 2022 року, стримуючи навалу російських нелюдів, серед загиблих Героїв був і наш земляк – Юрій Башинський.

На передодні, 30 вересня 2023 року,  відбувся урочистий захід для добровольців Овруцької ДФТГ №1 на якому всім присутнім подякували за відвагу та готовність зі зброєю в руках боронити рідну землю.

Під час даного заходу наші естонські друзі та меценати надали гуманітарну допомогу для Овруцької міської ради у вигляді семи автомобілів. Надалі автотранспортні засоби будуть використані на потреби ЗСУ, Овруцького ДФТГ №1 та громади.

Змінюється час, та незламними залишаються мужні Захисники та Захисниці рідної землі, які крок за кроком наближають Перемогу.

Слава Героям!

Слава Україні!