Представники Уряду України разом з керівниками громад Житомирщини обговорили низку важливих питань

  • 196

Представники Уряду України разом з керівниками громад обговорили низку важливих питань, які необхідно враховувати при розробці плану дій в умовах воєнного стану, плану – відновлення та плану – післявоєнного розвитку.

Учасниками зустрічі особисто та в онлайн-форматі стали заступник Керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба, Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, Міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна, начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко та його заступники, начальники військових адміністрацій, голови районних рад, голови територіальних громад, представники структурних підрозділів ОВА, РВА, силових відомств області, установ та ЗМІ.

На порядок денний були винесенні питання:

1. Нова ветеранська політика: реалізація в регіонах.

2. Про вирішення питання покращення умов реабілітації військовослужбовців.

3.Створення безпечних умов у закладах освіти області.

4.Розробка моделі інвестиційного розвитку регіонів, що межують з російською федерацією та республікою білорусь у повоєнний період.

5.Проблеми формування та реалізації повноважень органів місцевого самоврядування

В рамках Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України виступали: начальник Коростенської районної військової адміністрації Олег Рябой, заступник міського голови м.Коростень Олександр Ясинецький, заступник голови Коростенської районної ради Олена Харченко.

Начальник Коростенської РВА Олег Рябой  щодо питання перспективи розвитку видобувного кластера та розбудови мережі логістичних хабів наголосив: « Потрібно враховувати необхідність швидкої доставки критично важливих вантажів та матеріалів для будівництва з'єднання ключових міст – логістичних центрів, тому пріоритетним є розвиток можливостей транспортної логістики, зокрема на базі залізничного вузла Коростень. Наближеність до залізничного вузла Коростень дає можливість перенаправити великі вантажопотоки будівельних товарів і розвантажити основні автомагістралі, розподілити навантаження між кожним учасником постачання. Тому, підтримка з боку держави можливості державної підтримки розбудови логістичних хабів та інфраструктурних проєктів є необхідністю у питанні відбудови України».

Заступник міського голови Олександр Ясинецький виступив щодо питання індустріальні парки та кластер ний розвиток – інструменти залучення інвестицій та посилення конкурентоспроможності: «Індустріальні парки є потужним інструментом економічного розвитку громади: це нові робочі місця, надходження до бюджетів, розвиток інфраструктури і ефективне використання вільних земельних ділянок. Ми маємо наміри подальшого розвитку мережі індустріальних парків на території громади. На сьогодні ми вже замовили детальний план будівництва регіонального полігону твердих побутових відходів, на якому також плануємо створити другий індустріальний парк екологічного спрямування, враховуючи європейські тенденції щодо ресурсоефективного та чистого виробництва».

 

Фото без опису