День вшанування захисників Донецького аеропорту

  • 63

Фото без описуСьогодні в Україні вшановують пам'ять Героїв Донецького аеропорту, незламних «кіборгів», мужністю яких захоплювався весь світ.

Відважні воїни 242 дні боронили Донецький аеропорт з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року.

Українські воїни відбивали нескінченні спроби ворога відібрати контроль над аеропортом, наші Герої не здавали позицій навіть під шквальним вогнем. Українці не відступили. А на віки стали героями-кіборгами. Кіборги вистояли, не витримав бетон. 

Оборонці летовища стали символом мужності, якої не бачив світ. Кожен з них стояв до останнього – за свободу, за незалежність, за рідну землю, за життя.

Окрім військових, в обороні аеропорту брали участь волонтери і медики. Саме вони під обстріли російських «Градів» привозили кіборгам все необхідне, лікували та вивозили поранених.

Захищаючи суверенітет та територіальну цілісність України, наші Герої на фронті зі зброєю у руках щоденно  повторюють подвиги кіборгів Донецького аеропорту, доводячи усьому світові, що українська нація є незламна та непереможна.

Дякую кіборгам, волонтерам, медикам, які живуть сьогодні серед нас,  за звитягу. Ваш подвиг став прикладом для наслідування.

Вічна пам'ять, Царство Небесне для всіх загиблих, імена яких навічно вписані в історію України.

На українську землю прийде мир після перемоги над російським злом!

Слава Україні! Слава Героям!

Овруцький міський голова            Іван Коруд