Відбулося офіційне відкриття нового мобільного реабілітаційного модуля в КНП «Овруцька міська лікарня» Овруцької міської ради

  • 295

Фото без опису18 січня 2024 року, завдяки ініціативі Олени Зеленської  в межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я "Ти як?" за підтримки Координаційний центр КМУ / Mental Health UA та благодійного фонду "Майнді", відбулося офіційне відкриття нового мобільного реабілітаційного модуля в КНП «Овруцька міська лікарня» Овруцької міської ради. Основним завданням якого є надання сучасної реабілітаційної допомоги довготривалого та підгострого періоду реабілітації військовослужбовцям, учасникам бойових дій та цивільному населенню при наявності стійких обмежень повсякденного функціонування.

Для відкриття даного закладу, об’єднали свої зусилля Координаційний центр з психічного здоров’я Кабінету Міністрів України, ГО «Безбар’єрність», Житомирська обласна військова адміністрація та Овруцька міська рада, а також учасники спільноти «Бізнес без бар’єрів» – Visa та Ощадбанк.

Варто зазначити, що 3 місяці тому було підписано трьох сторонній меморандум про співпрацю між керівником благодійного фонду “МАЙНДІ” Тарасом Єрмаковим, КНП «Овруцька міська лікарня» та Овруцької міською радою, а сьогодні маємо мобільний реабілітаційний модуль.

Мобільний реабілітаційний модуль – це сучасний, технологічний, безбар’єрний простір, зібраний компанією Unitfab та оснащений за найсучаснішими стандартами для занять, з відповідними умовами та усім необхідним обладнанням, пристроями, меблями, допоміжним матеріалом. Площа модуля складає 69 м2.

В модульному будинку працює мультидисциплінарна реабілітаційна команда за участю кейс - менеджера, лікаря фізичної та реабілітаційної медицини, фізичного терапевта, ерготерапевта, асистентів, психолога, яка працюватиме і спрямовуватиме усі зусилля, аби забезпечити найкращий результат. Реабілітаційна допомога націлена на те, щоб досягти оптимального рівня функціонування та якості життя пацієнтів у їхньому середовищі. Пацієнти даного закладу зможуть безпосередньо отримувати консультації та лікування одразу за декількома напрямами.

Овруцький міський голова Іван Коруд зазначив: «Реабілітаційне відділення – це насамперед можливість для швидшого відновлення наших громадян, адже багатьом необхідна реабілітація. Люди мають отримувати найкращі та найякісніші послуги. Я вдячний Житомирській ОВА, благодійному фонду "Майнді", усім, хто доклав зусиль, щоб у громаді на високому рівні функціонувало реабілітаційне відділення.»

Разом переможемо! Слава Україні!