Шестеро наших земляків героїчно боронили Макарів

  • 155

Фото без описуДва роки тому в смт Макарів, що на Київщині, точилися важкі бої з російським ворогом.

7 березня 2022 року селище зазнало ворожого авіаудару: тринадцять людей загинули, п’ятеро - вдалося  врятували з-під завалів, декілька й досі вважаються зниклими безвісти.

В одній із бригад ЗСУ, яка проводила штурмові дії зі звільнення селища, героїчно виконували завдання шестеро наших земляків: Любомир Коронський, Олег Фоменко та Дмитро Левківський, на жаль, загинули того дня при обороні Макарова, ще троє - Анатолій Халімончук, Богдан Барановський та Володимир Жолудь до сьогодні вважаються зниклими безвісти.

Сьогодні, 7 березня 2024 р., за сприяння Овруцького міського голови Івана Коруда, рідні Захисників Макарова відвідали селище, побували на території Макарівського хлібозаводу, по якому саме був нанесений авіаудар, запалили лампадки та поклали квіти.

На знак вшанування пам'яті загиблих у Макарові Героїв, сьогодні в м. Овруч відбулося покладання квітів до стенда: "Пам'ятаємо кожного, хто захищав суверенітет та територіальну цілісність України".

Ми шануємо героїчний подвиг Героїв, який став прикладом справжнього патріотизму, а їх непохитна відвага є найбільшим скарбом для нашого народу.

Слава Героям! Слава Україні!