Сьогодні, 9 березня, в Овручі біля пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку відбувся урочистий мітинг

  • 130

Фото без описуСьогодні, 9 березня, в Овручі біля пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку відбувся урочистий мітинг з нагоди 210 річниці від дня народження Великого Кобзаря.

Мітинг розпочався з Гімну України.

Присутні хвилиною мовчання вшанували Героїв, які загинули, захищаючи рідну землю від дикої московицької орди та пам’ять великого поета Тараса Григоровича Шевченка. До участі в мітингу долучилися міський голова Іван Коруд, секретар міської ради Віктор Кисіль, керуючий справами виконавчого комітету Сергій Лобик та громадськість.

Життєвий шлях Тараса Григоровича Шевченка — це приклад самовідданого служіння нації. Він зробив неоціненний вклад у духовну скарбницю українського народу та став символом боротьби багатьох поколінь українців за свободу та незалежність. Пророчі слова «духовного батька» надихають,  підтримують бойовий дух та мотивують наших мужніх  Героїв-Захисників, які сьогодні дають гідну відсіч російським окупантам та захищають власну землю.

Овруцький міський голова Іван Коруд наголосив: «Творчість Тараса Григоровича невмируща. Без його імені не можна уявити нашої літератури, нашої культури, нашої країни. Сьогодні ми згадуємо Шевченка з повагою та вдячністю. Нехай його творча спадщина завжди живе в серцях українців, а його слова завжди будуть для нас натхненням та мотивацією на шляху до світлого майбутнього».

Змістовним доповненням мітингу стало декламування віршів Кобзаря.

Виховуючи змалечку в дітей почуття любові й поваги до видатної постаті Кобзаря та його творчості, вчителі Овруцького ліцею №3 Лариса Гавриленкова і Наталія Невмержицька разом зі своїми вихованцями - учнями 1 Б класу також відвідали місце, де знаходиться пам’ятник Тарасу Шевченку.

На знак шани і подяки до підніжжя пам’ятника великому поету лягли живі квіти.