Замість допомоги отримали збитки: поліцейські застерігають громадян від ошуканства

  • 34

Фото без описуЛише упродовж минулої доби двоє жительок Житомирського району, зареєструвавшись на сумнівних сайтах та вказавши конфіденційні дані банківських рахунків, замість обіцяної допомоги, втратили заощадження.

Правоохоронці закликають громадян бути вкрай уважними під час надання інформації онлайн. Зокрема, зверніть увагу: назва чату у месенджері, або сайту, що схожа на офіційну, ще не свідчить про його справжність. Якщо ви перейшли на сторінку з оголошення у соціальній мережі чи за іншим стороннім посиланням, висока ймовірність, що ви спілкуєтеся з шахраями.

Під час оформлення електронних заяв та інших документів, пов’язаних із зазначенням особистої інформації, звертайте увагу, чи знаходитеся ви на офіційному та захищеному Інтернет-ресурсі (його адреса повинна починатися з https://, у деяких браузерах також стоїть піктограма «замок» тощо).

Інформацію про надання гуманітарної допомоги, у тому числі й грошової, пенсійних та соціальних виплат тощо можна дізнаватися на офіційному вебсайті Міністерства соціальної політики України (https://www.msp.gov.ua/)

У разі сумнівів або підозр, що вас намагаються ошукати, порадьтеся з рідними або зателефонуйте до поліції. Будьте розсудливими та обережними!