​​​​​​​Участь у Міжнародній конференції «Стале відновлення: муніципалітети у співпраці задля економічного розвитку»

  • 80

Фото без описуУчасть у Міжнародній конференції «Стале відновлення: муніципалітети у співпраці задля економічного розвитку»

27 березня 2024 року у Львові відбулась міжнародна конференція на тему «Стале відновлення: муніципалітети у співпраці для економічного розвитку».

Заступник Овруцького міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Наталія Рибинська стала активним учасником  конференції.

Організатором конференції є Організація Об'єднаних Націй з промислового розвитку (ЮНІДО), спеціалізована установа ООН, яка сприяє промисловому розвитку для скорочення бідності, інклюзивної глобалізації та екологічної стійкості. Місія ЮНІДО полягає у сприянні та прискоренні інклюзивного та сталого промислового розвитку у державах-членах.

Актуальність такого розвитку як комплексного підходу до всіх трьох складових сталого розвитку визнана в Порядку денному в галузі сталого розвитку на період до 2030 року та пов'язаних з ним Цілях сталого розвитку, які визначатимуть зусилля Організації Об'єднаних Націй та країн у напрямку сталого розвитку.

Конференцію було проведено в рамках проєкту ЮНІДО «Розбудова промислового потенціалу, політичні консультації та діагностика для «зеленого» відновлення України».

У рамках проєкту організація сприяє створенню сприятливих умов для «зеленого» відновлення промисловості України, створенню робочих місць, підвищенню стійкості, сталому економічному зростанню та підвищенню продуктивності й конкурентоспроможності пріоритетних промислових секторів з високим потенціалом зростання та інвестиційною привабливістю. Використовуючи міжнародний досвід, кращі практики та інноваційні рішення, в тому числі з Німеччини, проєкт сприяє розбудові інституційного партнерства та взаємному навчанню. Одним із визначених напрямів є зміцнення співпраці та взаємного навчання на місцевому рівні між муніципалітетами України та ЄС, включаючи Німеччину, для сприяння «зеленому» відновленню та довгостроковому розвитку.

Тому ключовими темами, які обговорювали на Конференції, стосувалися саме ролі муніципалітетів та важливості їх співпраці в сучасних умовах, кращих практик міжнародного муніципального партнерства, кластерного менеджменту в Україні та ін. Також було презентовано низку активностей ЮНІДО, зокрема, 4 пілотних проєкти, підтриманих проєктом ЮНІДО (компонент 3 «Сприяння зростанню і стійкості МСП і створення робочих місць для постраждалих від війни людей»), результатів навчальної поїздки ЮНІДО до Німеччини та Швейцарії, підтримка підприємництва тощо.

В якості спікерів виступили ключові експерти в галузі тем, що розглядалися, в Україні та світі: Ганс Йоахім Фюхтль (спеціальний радник Генерального директора ЮНІДО, в минулому – парламентський держсекретар федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини), Світлана Блінова (координаторка Cities4Cities/United4Ukraine), Марта Супрун (експертка з міжнародної співпраці Cities4Cities/ United4Ukraine), Михайло Гамалій (старший експерт з регіонального розвитку ЮНІДО, ініціатор даної Конференції),  Ведат Кунт (провідний експерт з міжнародного кластерного розвитку ЮНІДО), Олександр Юрчак (виконавчий директор Українського Кластерного Альянсу), та багато інших.