Звернення міського голови Івана Коруда з нагоди Дня Героїв

  • 65

Фото без описуСьогодні, 23 травня, наша країна відзначає відразу два свята – День Героїв та День морської піхоти.

Тож у цей день маємо з гордістю віддати шану Героям усіх поколінь, які упродовж багатьох століть і до сьогодення виборюють незалежність України.

На жаль, у ХХІ столітті на нашу мирну, квітучу країну знову напав підступний ворог та хоче знищити нашу націю. Найкращі Сини і Дочки України стали на захист своєї Батьківщини та щодня у боротьбі  виявляють гідну стійкість, витримку, мужність, відвагу, незламність та єдність.

Впродовж 820 днів весь український народ: жінки і чоловіки, хлопці і дівчата, діти та літні люди – стали Героями, кожен на своєму рівні, хто як може відстоює незалежність Батьківщини: працюють, збирають кошти, плетуть сітки, волонтерять, вірять, чи щиро моляться за наших Захисників, які своєю доблестю та героїзмом вразили увесь світ та стали Янголами – охоронцями для всього українського народу.

Герої, Захисники, ви сила і гордість рідної землі, ви опора, надія і спокій  всієї країни.

За героїчні подвиги на фронті, багато наших земляків - Героїв нагороджені високими відзнаками: «За  оборону України», «За мужність», «Хрест Військова честь» та «Золотий хрест», «За заслуги у важких боях»  «Сталевий хрест», «Лицарський хрест»,  «За зразкову службу», «За стійкість», «Учасник бойових дій», «Ветеран війни» та ін.

Дорогі наші Герої, мужні наші Захисники, весь український народ в неоплатному боргу перед вами.

Маю честь звернутися до кожної родини, яка сьогодні чекає на свого сина, батька, брата чи доньку, дружину, сестру, матір з фронту - витримки вам  та якнайшвидшого повернення рідних додому.

У цей день схиляю голову перед пам’яттю про тих Героїв, які без вагань віддали своє життя Україну, Їх героїзм  став прикладом для майбутніх поколінь.

Низько схиляю голову перед матерями, дружинами, дітьми, наших Героїв, які поповнили небесне військо. Неможливо словами загоїти біль та гіркоту від втрати рідної людини. Щирі співчуття вам від імені всієї громади. Ваші рідні: сини, чоловіки, батьки, онуки, боронячи свою країну від ворога, віддали найцінніше – своє життя та Україну та український народ - честь їм і слава, а вам доземний уклін та безмежна вдячність за вашу мужність і стійкість у прийнятті важкої втрати. Попри свіжі і болючі рани від втрати рідних ви знаходите в собі сили,  та підтримуєте інших у горі людей. В пам'ять про своїх рідних ви допомагаєте побратимам на фронті. Нехай же наші Герої знайдуть вічний спокій у Царстві Небесному, а пам'ять про них залишиться живою серед нас.

Нехай на нашій рідній землі, освяченій кров’ю Героїв, знову запанує мир і злагода.  Бажаю добра кожній родині, а нашій країні – перемоги, процвітання, сили і слави!

Слава Героям!

Слава Україні!

Із шаною та повагою, міський голова Іван Коруд