В селі Хлупляни відкрили Алею пам’яті

  • 174

Фото без описуВ День Героїв, у селі Хлупляни Овруцької громади  відбулося урочисте відкриття Алеї пам’яті та слави полеглому Герою Андросовичу Максиму Валентиновичу, який  загинув, захищаючи Україну. Віднині кожен житель та гість села зможе принести квіти, вшанувати пам’ять Героя та подякувати за подвиг і жертовність.

Вшанувати хороброго воїна прийшли рідні та близькі Максима Валентиновича, Овруцький міський голова Іван Коруд, староста Хлуплянського старостинського округу Руслан Невмержицький, односельці та друзі.

Хвилиною скорботного мовчання учасники зібрання вшанували пам’ять  Максима Валентиновича та  всіх славних воїнів, які віддали свої життя у боротьбі за суверенітет та територіальну цілісність Батьківщини.

Міський голова Іван Коруд зазначив: «Дуже важливо пам’ятати імена, обличчя та історії кожного нашого воїна. Пам'ять про Героїв ми повинні передавати майбутнім поколінням, щоб вони знали, хто виборював  нашу свободу і незалежність у цій страшній війні».

Староста Хлуплянського старостинського округу Руслан Невмержицький подякував рідним Максима Валентиновича та всім небайдужим, хто долучився та допоміг у спорудженні Алеї пам’яті.

Почесне право відкрити пам’ятний знак було надано рідним Героя.

Обряд  освячення провів отець Олексій настоятель Свято – Михайлівської церкви с. Левковичі.

Спільно присутні помолились за полеглого та поклали квіти до його світлини, яка тепер нагадуватиме кожному про страшну ціну свободи і спокою на своїй землі.

Слава Героям!

Слава Україні!