Юні жителі Овруцької громади цікаво відзначили День захисту дітей

  • 120

Фото без опису1 червня в Україні традиційно відзначають День захисту дітей. Діти – це диво, яке наповнює життя кожного дорослого щирою радістю і теплотою. Вони завжди потребують нашої уваги й турботи, особливо в складних умовах воєнного часу. Святий обов’язок дорослих  - зробити малечу щасливою. І кожна усмішка, кожне сказане ласкаве слово – це великий внесок у щасливе дитинство маленьких українців.

Тому День захисту дітей в Овруцькій міській територіальній громаді відзначили великою кількістю заходів для своїх юних жителів.

За ініціативи міського голови Івана Коруда та сприяння начальника Коростенської РВА Олега Рябого, а також пастора релігійної громади Християнської церкви «Затвердження істини» В’ячеслава Туровського та його однодумців, - діти пільгових категорій отримали подарунки.

Керуючий справами Овруцької міської ради Сергій Лобик разом із спеціалістами Центру надання соціальних послуг та Служби у справах дітей завітали до дітей загиблих та померлих Героїв, а також  дітей, які виховуються в сім’ях опікунів; в дитячому будинку сімейного типу, прийомних сім’ях та сім’ях, що потрапили в складні життєві обставини. Гості вручили дітям продуктові набори, солодощі та іграшки, наповнюючи їх очі радістю.

Надовго цей день запам’ятається й для сім'ї - опікуна Лілії Берези із Нагорян. Родина заїхала у відремонтоване житло, надане Овруцькою міською радою.

Цього ж дня в центральному парку міста було гучно та весело, бо звідусіль лунав радісний дитячий сміх.

Завдячуючи колективам ЦДЮТ, музичної та художньої дитячих шкіл, Овруцького Будинку культури, центральної та дитячої бібліотек, зразкової Малої академії народних мистецтв та ремесел, дітвора стрімко та завзято влилась у запальні розваги, купували смаколики та сувеніри виготовлені вихованцями ЦДЮТ, долучилися до "Лотереї на підтримку ЗСУ", малювали,  писали побажання для наших воїнів, занурилися в чарівний світ музичного мистецтва, виготовляли браслети та обереги, з величезним задоволенням взяли участь у квесті, яких для них організували та провели фахівці БФ «Рокада», отримали масу позитивних вражень від зустрічі із відомим дитячим письменником Віктором Васильчуком.

Щиро раділа малеча й зустрічі з ляльками Зайкою Лялею, Псом Патроном, Хаггі Ваггі, Карамелькою та Віксі, які до них завітали з казкової країни  Вуді Кід.

За сприяння міського голови Івана Коруда, керівники ТОВ «Фора», ТОВ «АТБ - МАРКЕТ» та ТОВ «ТРАШ» пригостили всіх малих ласунів морозивом. 

Окрім розваг, відвідувачі парку активно донатили у баночки для збору коштів для ЗСУ, Вдалося зібрати 10446 грн. Ці кошти будуть передані на потреби військових, адже саме наші Захисники дають можливість дітям повеселитися, жити, творити, займатися улюбленою справою.

У підсумку, керуючий справами Овруцької міської ради Сергій Лобик  висловив слова щирої вдячності нашим Героям, які цілодобово стоять на захисті рідної землі, а також подякував кожному, хто дарував щастя дітям цього дня.

Свято скінчилося та розваги для дітей продовжаться. Протягом наступного тижня в усіх загальноосвітніх закладах громади функціонуватимуть літні пришкільні табори, де діти зможуть цікаво, з користю провести своє дозвілля.