На стадіоні у с. Велика Хайча  вдруге відбувся Кубок пам’яті з футболу імені Героя – Дениса Васильовича Зубрійчука («Грек»)

  • 124

Фото без описуСьогодні, 30 червня 2024 року, на стадіоні у с. Велика Хайча  вдруге відбувся Кубок пам’яті з футболу імені Героя – Дениса Васильовича Зубрійчука («Грек»), нашого земляка, уродженця с. Мала Хайча.

У мирному житті Денис Васильович захоплювався футболом, свого часу здобув чимало медалей і кубків та забив не один гол у ворота суперника. Завжди був лідером. У 2017 році вступив до лав Державної прикордонної служби. Взяв позивний «Грек». Брав участь у зоні АТО/ООС на Донбасі. На превеликий жаль, 9 січня 2023 року, мужній, щирий, добрий, товариський «Грек» загинув, до останнього залишаючись вірним військовій присязі та українському народу.

Футбольний турнір  було організовано за сприяння  батьків Героя Василя Васильовича та Олени Анатоліївни.

Спортивний захід зібрав чимало спортсменів та вболівальників з усіх куточків Овруцької громади.

За Кубок боролися наступні команди:

ФК «Грек» (с. Мала Хайча);

ФК «Прикордонник» (м. Овруч);

ФК «ДЮСШ – Юність» (м. Овруч);

ФК «Граніт» (с. Норинськ);

ФК «Гарт» (с. Шоломки);

ФК «Полісся-ЗСУ» (с. Тхорин).

На початку змагань футболістів привітали та побажали вдалої гри та перемоги: матір загиблого Героя - Дениса Васильовича Зубрійчука – Олена Зубрійчук, Овруцький міський голова Іван Коруд, комендант прикордонної комендатури м. Овруч Дмитро Кошельник, староста Великохайчанського старостинського округу Сергій Божок та директор ДЮСШ Руслан Воробей.

Зворушливо до сліз звучали вірші матері Героя, які вона присвятила своєму Сину. Проникала в саму душу авторська пісня Дениса, яку дописала мама Героя, бо він, на жаль, не встиг…

Далі розпочалася запекла гра справжніх професіоналів, а вболівальники мали змогу насолодитися просто неймовірним футбольним шоу.

За результатами змагань місця розподілилися наступним чином:

І місце - : ФК «Грек» (с. Мала Хайча);

ІІ місце - ФК «Полісся-ЗСУ» (с. Тхорин);

ІІІ місце - ФК «ДЮСШ – Юність» (м. Овруч),

По закінченню гри футболістів було нагороджено кубками, медалями, грамотами та грошовою винагородою від сім'ї Героя.

Також за кошти батьків Дениса Васильовича попередньо було закуплено та під час матчу передано захисникам ЗСУ два дрони.

За бажанням присутні мали змогу придбати й сувеніри, які пов’язані з пам’яттю Дениса Васильовича. Кошти від продажу сім'я передасть на потреби ЗСУ.

У підсумку міський голова Іван Коруд привітав переможців та подякував капітанам за гарну, змістовну гру команд; подякував батькам Дениса Васильовича, вболівальникам, та всім Захисникам і Захисницям, котрі сьогодні стоять на захисті нашої країни, далі додав: «Доземний уклін, Денисе Васильовичу, за подвиг. Ви назавжди у нашому серці та пам’яті. Слава Героям! Слава Україні!»