Звіт про роботу відділу ЦНАП за перше півріччя 2024 року.

  • 128

Фото без опису

                      Звіт про роботу відділу   ЦНАП за І півріччя  2024 року

      З метою забезпечення прав громадян на отримання якісних адміністративних послуг в Овруцькій громаді функціонує Центр надання адміністративних послуг, який результативно взаємодіє з суб'єктами надання адміністративних послуг. Основними завданнями та функціями відділу ЦНАП є реалізація державної політики у сфері надання адміністративних послуг для мешканців громади, основними принципами якої є: єдиний відкритий простір, ввічливе ставлення персоналу, зрозумілі процедури, стислі та чітко визначені строки, комфортні умови для клієнтів, максимальна результативність. Основними пріоритетами роботи ЦНАП є висока якість обслуговування та забезпечення доступності до адміністративних послуг навіть у найвіддаленіших куточках громади.

     Водночас, щоби зробити отримання послуг доступнішим для жителів старостинських округів, у ЦНАПі створено 15 віддалених робочих місць в старостинських округах, де можна отримати необхідні адміністративні послуги (соціальні, реєстрація місця проживання та ін).

    В Центрі надання адміністративних послуг, який обслуговує  близько 150 громадян у день, жителі громади та суб’єкти господарювання  мають можливість отримати 241 послугу у 13 сферах діяльності. Впроваджено надання  послуг з оформлення та видачі паспортів громадянам України та паспортів для виїзду за кордон  та за одне відвідування мешканці громади можуть оформити біометричні документи та отримати актуальний витяг з Реєстру територіальної громади.

  А також у нас можна отримати послуги: обмін посвідчення водія (без складання іспитів) та видача нового посвідчення водія замість втраченого або викраденого, послуги реєстрації, перереєстрація колісних транспортних засобів усіх категорій з видачею свідоцтва про реєстрацію та номерних знаків, зняття з обліку транспортного засобу з видачею облікової картки та номерних знаків для разових поїздок (для транспортних засобів, які відповідно до законодавства не підлягають огляду/експертному дослідженню, або на які подано підтвердні документи про його проведення, або якщо інформація про його проведення міститься в єдиній інформаційній системі МВС)

 Овруцька громада була відібрана для участі у реалізації пілотного проекту Світового банку "Впровадження послуг Державного аграрного реєстру через Центри надання адміністративних послуг", відповідно до якої  адміністратори ЦНАПу та віддалених робочих місць в старостинських округах надавали послуги щодо створення особистих кабінетів сільгоспвиробників та подачі заявок в ДАР. На отримання бюджетної допомоги в ДАР подано 35 заявок.

       У І півріччі у ЦНАПі зареєстровано 24152 заява та 15596 заяв прийнято  у віддалених робочих місцях відділу. Водночас за платні послуги, з яких стягується адміністративний збір, до місцевого бюджету надійшло                 2 530 193 гривень.

       Найбільшим попитом серед населення нашої громади   користуються послуги з державної реєстрації речових прав, оформлення паспортів громадянина України для виїзду за кордон та паспорта громадянина України у формі картки, послуги соціального характеру, послуги з реєстрації місця проживання особи та видачі довідок, послуги  реєстрації транспортних засобів та видачі посвідчень водія, тощо.


   З питань державної реєстрації права власності на нерухоме майно та надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно опрацьовано  15451 звернення;


    З питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців – 144;

 

    З питань соціального захисту – 1359;

     Оформлено 700 паспортних документів;

     Надано 359 послуг з реєстрації транспортних засобів та видачі посвідчень водія;

     Надано послуг з реєстрації/знятті з реєстрації місця проживання – 2578;

     Земельні питання – 209;

     Послуги  з ДЗК – 939;

     Місцеві послуги – 2266.

    З 18 травня набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку» у відповідності до якого у ЦНАПі або на віддаленому робочому місці адміністратора ЦНАПу військовозобов'язані можуть оновити свої дані. Цією послугою скористались 1037 осіб.

     Надаються послуги Державної інспекції архітектури та містобудування України (ДІАМ) - подання повідомлення про початок виконання підготовчих робіт, подання повідомлення про початок будівельних робіт щодо об’єктів, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів з незначними наслідками (СС1); реєстрація декларації про готовність об’єкта до експлуатації та інші.      

 

Начальник відділу ЦНАП                                                   Оксана ШЕВЦОВА