В Овруцькій громаді відбулися заходи з нагоди відзначення Дня пам’яті Захисників України

  • 109

Фото без опису9 серпня в Україні відзначається День пам’яті Захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

З нагоди відзначення цієї глибоко – щемливої дати в Овруцькій громаді відбулося ряд заходів.

Цього дня, Овруцький міський голова Іван Коруд, представники громадських і ветеранських організацій, рідні , близькі полеглих Героїв та старости старостинських округів відвідали місця поховання усіх наших земляків, котрі поклали своє життя на щит свободи, захищаючи свою країну.

Матері, батьки, дружини, діти загиблих Героїв, керівництво громади на чолі з міським головою Іваном Корудом, представники громадських організацій та всі охочі мешканці громади з квітами, прапорами та фотографіями полеглих Героїв тихою, пам’ятною ходою пройшлися від Європейської площі до площі Свободи, аби вшанувати пам'ять полеглих Героїв. Перехожі, «живим коридором» на колінах зустрічали траурну колону.

Біля  стели «І мертвим, і живим захисникам України в російсько – українській війні» настоятель Свято – Макарівського храму Православної церкви України отець Олександр відправив поминальну панахиду за загиблими та померлими Героями. 

Присутні, у жалобі, схилили голови перед світлою пам’яттю тих, хто поліг, аби наша Україна залишалася незалежною. Поіменно згадали кожного нашого земляка, який загинув за майбутнє України.

У присутності родин загиблих Героїв, місцеві волонтери Микола Ожик та Олександр Колпак вручили військовим два автомобілі, які вони ж і доставили з Естонії від наших закордонних друзів та партнерів учасників корпорації «Сакала»; за сприяння БО «Синьо – жовтий хрест», військовим також передано 3 генератори, 6 рюкзаків польового лікаря, 100 шт турнікетів та 5 коробок з фруктовим джемом від БФ «Добробут».

 

Для сімей загиблих Героїв урочистості продовжилися в Овруцькому будинку культури.

Міський голова Іван Коруд разом із начальник 1 відділу Коростенського РТЦК та СП Леонідом Юрченком вручили рідним та близьким восьми загиблих Героїв їх відзнаки: нагрудний знак та посвідчення «Почесний громадянин міста Овруч» (посмертно) вручено  рідним та близьким трьох  загиблих героїв: Маршалка Андрія Валентиновича, Диканчука Ярослава Михайловича, Слюсаря Богдана Сергійовича; сім’ї полеглих Героїв -  Пашка Олексія Петровича, Шваба Юрія Петровича, Казмерчука Андрія Михайловича, Андросовича Максима Валентиновича отримали їх відзнаки «За мужність» ІІІ ст. (посмертно); медаль «За військову службу України» вручили матері Героя – Чередька Дмитра Володимировича.

Міський голова Іван Коруд зазначив: «Кожен з нас в неоціненному боргу перед загиблими Героями та перед їхніми родинами. Збереження пам’яті про самопожертву і мужність Героїв - наш святий обов’язок, адже саме їм ми завдячуємо можливістю жити під мирним небом.»

Честь і слава тим, хто нині виборює мир на українській землі!

Вічна пам’ять загиблим захисникам України... Слава Героям! Слава Україні!