Для працівників закладів культури Овруцької міської ради відбувся навчальний дводенний візит по обміну досвідом до сільських громад Житомирської області

  • 43

Фото без опису03-04 вересня 2024 року для працівників закладів культури Овруцької міської ради відбувся навчальний дводенний візит по обміну досвідом до сільських громад Житомирської області, в рамках якої учасники поїдки відвідали приватний музейний комплекс «Ремісничий двір» у м. Житомир (засновник - Федір Євтушенко), культурно-мистецький центр «Поліська хата» (засновниця – Інна Величко), садибу Народного художника України Юрія Камишного, екопростір «Тетерівський кіш», інформаційно-туристичний центр «Дивосвіт Трипілля» та пам’ятку археології «Червона гора» в с. Городське, а також садибу «Полісся» родини Лариси та Сергія Михайлових в с. Рудня Вороб’ївська. Окрім того, працівники сфери  культури Овруцької громади мали можливість відвідати Коростенський краєзнавчий музей.

Дана поїздка стала продовженням хакатону «Правова освіта сільських жителів. Сільський туризм як один із успішних кейсів розвитку територіальних громад на прикладі взаємодії парламентарів та виборців», який було проведено в Овруцькій громаді 19-21 червня 2024 року в рамках реалізації проєкту «Парламент для села: правообізнаність сільського населення як інструмент впливу на прийняття рішень».

Щиро дякуємо ГО «Спілка сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні» за підтримку в організації навчальної поїздки. Велика вдячність  усім власникам та працівникам відвіданих туристичних локацій за професіоналізм та теплий прийом. Кожен із відвіданих об’єктів особливий та цікавий своїм розмаїттям, як і вся наша країна. Сподіваємось, ваш приклад стане поштовхом до розширення туристичної сфери в Овруцькій громаді.

Дякуємо Захисникам і Захисницям України за можливість працювати на благо нашої громади! Ми маємо зберегти та показати світові унікальність і неповторність кожного куточку української землі та багатогранність і щирість українського народу, які сьогодні нещадно нищить російський окупант.

Не здаємось і спільно прямуємо до нашої перемоги!

Слава Україні!