В Овруцькій громаді відбулися урочисті заходи з нагоди Дня Захисників і Захисниць України

  • 90

Фото без опису1 жовтня – важлива дата для всього українського народу, бо поєднує День захисників і захисниць України, День Українського козацтва та  свято Покрова Пресвятої Богородиці.

Відзначаючи ці свята ми вшановуємо мужність та героїзм Захисників і Захисниць України та демонструємо єдність, силу духу й самовіддану любов до України!

Цього дня, без гучних урочистостей в Овруцькій громаді проведено ряд заходів.

Розпочалися урочистості з покладання квітів до меморіальних дощок та пам’ятних знаків присвячених подіям II світової війни, загиблих захисників України в російсько – українській війні, пам’ятника козакам Овруччини та воїнам УПА.

О 09 год 00 хв Овруччина долучився до загальнонаціональної хвилини мовчання на знак вшанування тих, хто віддав своє життя за незалежність та свободу нашої Батьківщини.

У тимчасовому храмі Православної церкви України віряни зібралися разом, щоб у спільній молитві просити заступництва Пресвятої Богородиці й молитися за Захисників і Захисниць України та полонених Героїв.

Біля стели «І мертвим, і живим захисникам України в російсько – українській війні» настоятель Свято – Макарівського храму отець Олександр відслужив заупокійну панахиду в пам'ять про Героїв, котрі віддали своє життя за Україну.

Тематичний захід з нагоди відзначення Дня Захисників та Захисниць України, який відбувся в Овруцькому Будинку культури, розпочався хвилиною мовчання в пам'ять про полеглих Захисників.

З вітальним словом виступив Овруцький міський голова Іван Коруд, вручив почесні грамоти та грошові винагороди ветеранам війни і військовим, які перебувають на реабілітації після поранення, а також грамоти працівникам ТЦК та СП, Держприкордонслужби, Національної поліції та ДСНС й подякував усім, завдяки кому  настає новий день, завдяки кому є Україна.

Слава Героям! Слава Україні!