В Овруцькому будинку культури відбувся урочистий захід, який зібрав представників освітньої галузі та бібліотечних установ з усієї громади

  • 79

Фото без опису4 жовтня 2024 року в Овруцькому будинку культури відбувся урочистий захід, який зібрав представників освітньої галузі та бібліотечних установ з усієї громади. Вшановано працю тих, хто формує майбутнє нації, – освітян та бібліотекарів, відзначивши їхній внесок у розвиток освіти та культури.

Захід розпочався хвилиною мовчання на честь усіх полеглих Героїв, які віддали своє життя за свободу та незалежність країни. Ця мить дозволила вшанувати пам'ять Героїв і виразити глибоку вдячність за їхню мужність і жертовність.

Народний депутат України Володимир Арешонков, Овруцький міський голова Іван Коруд, начальник відділу з гуманітарних питань Овруцької міської ради Надія Невмержицька,  голова профспілки закладів освіти Овруцької громади Ольга Повалій та начальник відділу культури і туризму Овруцької міської ради Юлія Корчемна привітали присутніх з професійними святами та подякували за відданість справі,  сумлінну працю та досягнуті успіхи, відзначивши їх грамотами та подяками.

Приємно, що за підсумками Національного мультипредметного тесту-2024 учні освітніх закладів громади продемонстрували успішні результати. Особливу гордість викликали високі досягнення учнів Овруцького ліцею ім. А. Малишка, адже 4 учнів виконали «на відмінно» завдання з усіх трьох предметів НМТ: математики, історії України та англійської мови, таким чином, здобувши по 200 балів із кожного предмета. Варто зазначити, що за результатами НМТ-2024 Овруцький ліцей ім. А. Малишка посів 4 місце у рейтинговій таблиці  Житомирської області серед 296 шкіл та увійшов в 10 найкращих шкіл України. Ці досягнення є результатом наполегливої праці вчителів, які щоденно надають якісну освіту учням.

Окреме місце на заході було відведено вшануванню ветеранів, які, попри пенсійний вік, продовжують залишатися душею в професії.

Цього дня слова подяки звучали не лише працівникам зазначених галузей, але й усім, хто бореться за мир та майбутнє України: Захисникам і Захисницям, волонтерам, енергетикам, медикам та іншим працівникам тилу, що роблять можливим подальший розвиток освіти.

Музичні вітання присутнім підготували вихованці різних освітніх  закладів громади, а їхні виступи стали яскравим, емоційним  доповненням заходу. Продемонструвавши талант і творчість, діти виразили вдячність за роботу і підтримку своїм наставникам.