У приміщенні обласної наукової бібліотеки ім. О.Ольжича відбулося засідання  Житомирського регіонального відділення Всеукраїнської Асоціації об’єднаних територіальних громад

  • 9

Фото без описуВ умовах сьогодення ефективна співпраця між громадами дозволяє швидше реагувати на зміни, реалізовувати спільні проєкти, покращувати якість життя мешканців та залучати більше ресурсів для розвитку. 

З метою вирішення організаційних питань діяльності територіальних громад, 23 жовтня 2024 року у приміщенні обласної наукової бібліотеки ім. О.Ольжича відбулося засідання  Житомирського регіонального відділення Всеукраїнської Асоціації об’єднаних територіальних громад.

В засіданні взяли участь начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко, виконавчий директор Всеукраїнської Асоціації об’єднаних територіальних громад Тарас Добрівський керівники ОТГ та представники місцевих рад.

Голова Житомирського регіонального відділення ВАОТГ, Овруцький міський голова Іван Коруд привітав учасників заходу та до вітального слова запросив начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віталія Бунечка та виконавчого директора Всеукраїнської Асоціації об’єднаних територіальних громад Тараса Добрівського.

До наради також долучилася начальник Західного міжрегіонального управління Національного агентства України з питань державної служби Ольга Смалій, яка ознайомила присутніх з дорожньою картою впровадження нового законодавства про службу в органах місцевого самоврядування.

Заступник начальника Західного міжрегіонального управління Національного агентства України з питань державної служби Володимир Бражевський повідомив про основні аспекти правового регулювання служби в органах місцевого самоврядування відповідно до ЗК від 02.05.2023 № 3077-IX «Про службу в органах місцевого самоврядування»

Віктор Венцель, директор Департаменту фінансів Житомирської ОВА розповів про формування місцевих бюджетів на 2025 рік.

Після розгляду основних питань порядку денного засідання, очільники громад мали можливість поспілкуватися, висловити свої думки та пропозиції щодо подальшої роботи територіальних громад.

У підсумку, голова Житомирського регіонального відділення ВАОТГ Іван Коруд підкреслив важливість співпраці між громадами, подякував всім присутнім за активну участь та наголосив на необхідності таких зустрічей задля реалізації намічених планів.