Жителі  Овруцької громади активно долучилася до найбільшого українськомовного флешмобу: написання Радіодиктанту національної єдності - 2024

  • 33

Фото без описуЗ нагоди Дня української писемності та мови, 25 жовтня відбувся традиційний Радіодиктант національної єдності-2024. Започаткований у 2000  році цей захід дотепер набув мега популярності серед українців всього світу. Текст радіодиктанту підготувала відома українська письменниця Оксана Забужко, а читав його талановитий  поет і музикант та відважний військовий Павло Вишебаба.

Цьогоріч жителі  Овруцької громади активно долучилася до найбільшого українськомовного флешмобу: написання радіодиктанту. На базі КНП «Овруцький ЦПМСД» було організовано спільний захід, де працівники виконавчих органів ради,  медичних і бібліотечних установ, Центру надання соціальних послуг,  освітніх закладів та закладів культури Овруцької міської ради мали змогу разом написати диктант. 

Спільна участь у таких заходах як радіодиктант національної єдності показує, якою важливою є рідна мова для кожного з нас в  повсякденному житті, а  також сприяє не лише підвищенню рівня грамотності, але й  об’єднує та зміцнює командний дух.

У єдності наша сила, адже лише разом ми здатні подолати будь – які труднощі й зберегти нашу ідентичність та націю.