Привітання Овруцького міського голови Івана Коруда з нагоди Дня української писемності та мови

  • 11

Фото без описуШановні жителі Овруцької громади!

Вітаю вас з Днем української писемності та мови!

Українська мова – одна із наймелодійніших мов світу. Вона має унікальний літературний спадок, який відзначається неймовірною пісемною різноманітністю, багатовіковою історією та глибинною культурою, що суттєво звеличує нашу націю.

Мова і писемність — допомагають нам берегти свою самобутність, передавати знання й пам’ятати про те, ким ми є. Адже понад 4 століття в українців намагалися відібрати мову: законамианафемамиуказами, державними актами. На жаль, російський ворог не відступає від своїх нелюдських намірів й сьогодні, продовжуючи свою агресію проти українського народу. У цей важкий час, найкращі сини і дочки України знову виборюють свободу Батьківщини, і разом з тим, захищають та відстоюють українську мову.

Тож підтримуймо та допомагаймо нашим Героям-Захисникам. Спільно працюймо для досягнення найзаповітнішої мрії – перемоги України. Говорімо, читаймо, думаймо і творімо українською!

Як казав Костянтин Ушинський: «Поки жива мова в устах народу, до того часу живий і народ.».

Нехай же наша мова звучить у кожному домі та в кожному серці. Нехай рідне слово буде для всіх нас духовним джерелом, життєвим оберегом та дороговказом, що  вказує на шлях до розуміння та єдності.

Щастя всім і добра, миру і злагоди, достатку і процвітання, нових здобутків в ім’я зміцнення нашої країни.

З повагою, міський голова    Іван Коруд