«Кам’яна квітка» Овруцької громади

  • 92

Фото без опису

6 серпня 2018 року в Житомирському Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеного програмою U-LEAD відбувся «Ярмарок туристичних продуктів Житомирщини», на якому 9 об’єднаних територіальних громад презентували свій туристичний потенціал, серед яких була представлена і наша громада.

«Кам’яна квітка» –  так називається пізнавальний тур Овруцько – Словечанським кряжем, протяжність якого – 91 км. По туристичному маршруту планується відвідати Малу академію народних мистецтв та ремесел, Свято – Василівський монастир, побувати на пірофілітовому кар’єрі с. Збраньки та здійснити добування пірофіліту для сувенірів на пам’ять,  відвідати лебедине озеро та курганну групу в с. Норинськ. Не можливо оминути і хасидську святиню в с. Н.Велідники та набрати цілющої води із Сорокопенської кринички. Хайчанський «каньйон» залишить у відвідувачів неперевершене враження. А далі подорожуючих чекає вітряк – велетень та водоспад у с. Клинець. Діюче підприємство Товкачівський ГЗК відкриє двері для відвідувачів у світ каменю. Відновити сили після такої подорожі запрошує туристичний комплекс «Голубе озеро».

Хочеться відмітити, що це не весь туристичний потенціал нашого краю. Є ще багато цікавих місць, які заслуговують бути побаченими. Та попереду у нас ще дуже багато роботи. У галузі туризму задіяні дуже різні компоненти, потрібно, щоб була мотивація малого і середнього бізнесу, а також всіх, хто дотичний до туризму і здатен створювати нові туристичні продукти.

Оксана Левківська

Начальник відділу місцевого

економічного розвитку та

залучення інвестицій Овруцької ОТГ