Тренінг на тему: «Успішні практики сільського зеленого туризму на Житомирщині»

  • 69

Фото без опису24 липня для представників Овруцької міської об’єднаної територіальної громади на базі садиби «Полісся» в с. Рудня – Вороб? ївська Малинського району був організований тренінг на тему: «Успішні практики сільського зеленого туризму на Житомирщині» Житомирським Центром розвитку місцевого самоврядування, що створений «Програмою U-LEAD з Європою».

Фахівці виконавчого комітету ОТГ та зацікавлені жителі сіл відвідали одну із зелених садиб Житомирщини, аби перейняти досвід організації такого господарства, його популяризації та розвитку. Овруцька громада, за підтримки Житомирського Центру розвитку, на даний час напрацьовує Стратегію розвитку ОТГ  і розвиток туристичного потенціалу громади займає в ній значне місце.

В мальовничій заповідній зоні, в оточенні лісів і ставків розташувалася садиба «Полісся», створена сім’єю переселенців із Луганської області.

«Ми пропонуємо зануритися в атмосферу справжнього Еко – відпочинку і провести час на рибалці, полюванні, прогулянці по лісу за грибами і ягодами, – розповідає власник садиби Сергій Михайлов, – а господиня Лариса Семенівна нагодує смачними домашніми стравами. Ми вклали серце і душу при будівництві та благоустрої нашої садиби, – продовжує свою розповідь господар, – власними руками облаштовуємо місця відпочинку, дотримуючись українських традицій».

Завдячуючи Інні Величко та Олександру Щербині присутні також побували у віртуальній екскурсії по успішним садибам сільського зеленого туризму по Україні. Свої творчі напрацювання презентував Заслужений художник України Юрій Камишний.

На останок був організований квест «Туристичні атракції – крок до збільшення туристичної привабливості садиби», в якому учасники позмагалися у створенні та продажу своїх туристичних продуктів, побували в ролі власників садиб.

Оксана Левківська

Начальник відділу місцевого економічного розвитку

та залучення інвестицій