Відбулась перша робоча нарада з представниками естонської делегації щодо будівництва нового дитячого садочка в м. Овруч

  • 128

Фото без описуВже вдруге, відбулась зустріч з представниками урядової делегації з Естонії на території Овруцької громади, а саме: Тармо Нідо – керівник проектів розвитку інфраструктури в Україні, ESTDEV; Тійд Сілд – архітектор архітектурної компанії SPORT; Ало Тамм – генеральний директор компанії модульних будинків HARMET, які наразі займаються проектуванням будівництва модульного дитячого садочка на території м. Овруч.

Робочий день розпочався із зустрічі з колективом дитячого садочка № 8, де представниками іноземної делегації був представлений проект майбутнього садочка. Відбулось обговорення робочих моментів з врахуванням побажань колективу.

Після оглянули місце майбутнього будівництва (плац)  модульного дитячого садочка, де провели зустріч із представниками будівельної компанії  ТОВ «Єврокон Україна» та спеціалізованими службами міста.

Далі відбулась робоча нарада, за участі Народного депутата України Арсенія Пушкаренка, першої заступниці начальника Житомирської ОВА Наталії Остапченко, директорки Департаменту регіонального розвитку ОВА Інни Хоменко, заступника голови місії Посольства Естонії в Києві Маргуса Герінга, радника з економічних та політичних питань Посольства Естонії в Києві Вагура Соосаар, представників естонської урядової організації та ТОВ «Єврокон Україна», голови Коростенської РВА Юрія Тарасюка, голови Овруцької міської ради Івана Коруда, першого заступника міського голови Володимира Гришковця та інших. На засіданні обговорено головні тенденції у будівництві нового модульного дитячого навчального закладу, внесено корективи в план будівництва, розглянуто варіанти місцезнаходження укриття для дітей, визначились з переліком дозвільних документів, які потребують виготовлення першочергово та їх юридичне оформлення аби в майбутньому не виникло питань щодо введення в експлуатацію нового дитячого садочка, адже  такий вид будівництва в Україні буде відбуватися вперше. За підсумками наради визначено дорожню карту проєкту та подальші етапи роботи над ним.

Керівник даного проєкту Тармо Нідо запропонував підписати меморандум про співпрацю між урядовим центром Естонії, Житомирською ОВА та Овруцької міською радою. Проєкт даного меморандуму отримано. Є два тижні на його опрацювання. Маємо надію, що підписаний меморандум стане маленьким початком великої відбудови в Україні.