Разом з міжнародним співтовариством розпочинаємо готуватися до відбудови об’єктів Овруцької громади.

  • 87

Фото без описуВчора були раді вітати в нашій громаді Народних депутатів України від політичної партії Слуга Народу Арсенія Пушкаренко, Тетяну Цибу та представників урядової делегації з Естонії, а саме: Kadri Maasik, Tarmo Needo, Tiina Joosu-Palu.

Овруцький міський голова Іван Коруд спільно із першим заступником Володимиром Гришковцем ознайомили членів делегації з об’єктами зруйнованої внаслідок бойових дій інфраструктури та об’єктами, які почали відновлювати, але для завершення потребують значних фінансових вкладень. Житомирська ОДА вже підготувала та передала проєкт із 15-ма об’єктами загальної інфраструктури Житомирщини на розгляд Уряду Естонії для відбудови.

Через те, що візит відбувався у Міжнародний день захисту дітей, поважні гості спільно із працівниками Овруцької міської ради відвідали дитячий будинок сімейного типу в м. Овруч (сім’ю Демидчуків, у яких виховується 10 дітей). Надали сім’ї 5 продуктових наборів, а дітям солодкі подарунки. Члени делегації поспілкувалися з дітками та ознайомилися з умовами проживання даних дітей.

На території пожежно-рятувальної частини м. Овруча представники делегації ознайомилися із залишками ракет та авіаційних бомб, які були випущені російським агресором по території Овруцької громади. Це все докази, які будуть використані для притягнення росії до відповідальності.

Під час огляду об’єктів інфраструктури поважні гості виявили бажання відвідати Свято – Василівський собор у пізнавальних цілях. Начальниця відділу економічного розвитку та залучення інвестицій міської ради Оксана Левківська ознайомила з перспективами та можливостями розвитку громади у туристичному напрямку.

Відвідуючи населений пункт Велика Хайча віддали шану Герою України Миколі Ващуку, поклавши квіти до пам’ятника.

Висловлюємо вдячність поважним гостям за візит до Овруцької громади та позитивні відгуки щодо розвитку нашого міста! Ми на правильного шляху! Впевнені, що визначені цілі співпраці будуть повною мірою досягнуті! Україна та Естонська республіка за мир та конструктивну роботу!