ОБҐРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

  • 77

ОБҐРУНТУВАННЯ 
технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(оприлюднюється на виконання постанови 
КМУ №710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» 
(за змінами)
Замовник: Овруцька міська рада, код ЄДРПОУ 04053370
Місцезнаходження: 11101, Житомирська область, м. Овруч, вул. Т.Шевченка, 31-А
Найменування предмета закупівлі: код ДК 021:2015: 09310000-5 електрична енергія (Електрична енергія)
Вид процедури: відкриті торги з особливостями
Ідентифікатор закупівлі: UA-2022-12-06-005847-a
Очікувана вартість/розмір бюджетного призначення предмета закупівлі: 1 495 000 грн з ПДВ.
Очікувана вартість Товару визначена згідно з наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 № 275 «Про затвердження примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі» (зі змінами). При визначені очікуваної вартості закупівлі здійснено аналіз ринку, розглянуто загальнодоступну інформацію, яка міститься у відкритих джерелах (на сайтах постачальників, дані в електронній системі закупівель prozorro), а також використано інформацію отриману шляхом проведення усних ринкових консультацій.
Інформація про необхідні технічні, якісні та інші характеристики предмета закупівлі: 
1. Адреса об’єкта: Територія Овруцької міської територіальної громади
2. Джерело фінансування – кошти місцевого бюджету.
3. Призначення: Забезпечення електричною енергією приміщень Овруцької міської територіальної громади.
4. Обсяги постачання до 31.12.2023 року: 230 000 кВт-год.,
Найменування товару: Електрична енергія (з урахуванням затвердженого у встановленому законодавством порядку тарифу на послуги з передачі електричної енергії)
Строк постачання: цілодобово, по 31.12.2023 року.
1. Особливі вимоги до предмета закупівлі:
Відносини, що виникають між учасниками ринку під час здійснення купівлі-продажу електричної енергії та/або допоміжних послуг, передачі, постачання електричної енергії споживачам регулюються наступними документами:
- Закон України «Про ринок електричної енергії»;
- Правила роздрібного ринку електричної енергії, затверджених постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 14.03.2018 №312 та постанови Про затвердження Змін до Правил роздрібного ринку електричної енергії, від 26.06.2020 № 1219;
- Кодекс комерційного обліку електричної енергії;
- Кодекс системи розподілу;
- Кодекс системи передачі та іншими нормативними актами.
Постачання електричної енергії споживачам здійснюється електропостачальниками, які отримали відповідну ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання електроенергії споживачу.
2. Додаткова інформація:
Згідно зі ст. 18 Закону України «Про ринок електричної енергії» показники якості електропостачання повинні відповідати величинам, що затверджені Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.
Параметри якості електричної енергії в точках приєднання споживачів у нормальних умовах експлуатації мають відповідати параметрам, визначеним у ДСТУ EN 50160:2014 «Характеристики напруги електропостачання в електричних мережах загального призначення».
Обсяги споживання електроенергії можуть змінюватися в залежності від режиму роботи устаткування та обладнання Замовника.