Сформовано нову матрицю для стратегії розвитку Овруцької громади

  • 180

Фото без описуСформовано нову матрицю для стратегії розвитку Овруцької громади
 
Нова структура цілей та завдань (її також називають – дерево цілей або – матриця) сформовано на другому засіданні робочої групи, що створення для актуалізації чинної стратегії розвитку Овруцької громади. Працювала вона 28 вересня за участю заступника міського голови Наталії Рибинської, старост старостинських округів, керівників комунальних підприємств, молоді, представників громадської організації, а також залученого експерту Володимира Бойка.
На початку робоча група та громадськість уточнили формулювання стратегічного бачення – до нього внесли деякі корективи, наголосивши на прагненні створити сприятливі умови для життя мешканців та мешканок, а відкритість до інвестицій. Далі учасники скористалися методом  SWOT-аналізу для того, аби проаналізувати поставлену мету (а бачення – це мета розвитку громади) на предмет сильних та слабких сторін, можливостей та загроз.
Основна частина робота присвячувалася напрацювання нового дерева цілей стратегії розвитку громади. З огляду на зміст стратегічного бачення були визначені чотири пріоритети – стратегічні цілі, а саме:
1. Забезпечення для мешканців та мешканок громади умов самореалізації на засадах соціальної активності та згуртованості спільноти
2. Модернізація та розвиток інфраструктури громади, покращення надання комунальних послуг
3. Підтримка сталого економічного розвитку території за допомогою створення сприятливих умов для підприємництва
4. Перетворення Овруцької громади на територію туристичної дестинації.
Наступним крок – формування оперативних цілей, а потім – завдань. На основі напрацьованої структури (проєкту) найближчим часом буде оголошено про початок збору проєктних ідей. Робоча група запрошує всіх небайдужих мешканців та мешканок громади взяти участь та внести свої пропозиції.
Розробка Стратегії розвитку громади здійснюється експертною підтримкою громадської організації «Ендшпіль» в рамках її проєкту «Підтримка стратегічного планування розвитку територіальних громад Рівненської, Житомирської та Полтавської областей», що став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Цей захід не обов’язково відображає погляди USAID та уряду США.