В Овруцькій громаді оголошено весняний місячник із благоустрою

В Овруцькій громаді оголошено весняний місячник із благоустрою

  • Переглядів: 190

Шановні жителі громади, час збиратися на весняний благоустрій! Цьогорічний місячник з благоустрою в громаді триватиме з 1 березня до 15 квітня, відповідно до рішення виконавчого комітету №778 від 21.02.2023 р. «Про проведення весняного місячника з благоустрою на  території Овруцької міської територіальної громади​​​​​​». Як і в попередні роки, стоїть завдання згуртувати всіх жителів та гостей громади, підприємців, громадські та партійні організації, трудові та шкільні колективи довкола спільної мети – зробити нашу громаду кращою, охайнішою, затишнішою. А це означає: привести до належного естетичного та санітарного стану прибудинкові території, зупинки міського транспорту, території кладовищ, спортивні майданчики, парки, території установ та підприємств, зони відпочинку, береги, водойми та ін.

До уваги суб'єктів господарювання! Щодо зберігання пестицидів в сільськогосподарських підприємствах

До уваги суб'єктів господарювання! Щодо зберігання пестицидів в сільськогосподарських підприємствах

  • Переглядів: 107

Щороку із приходом весни фермери, які займаються вирощуванням овочів, фруктів, городини, суб'єктів  сільськогосподарських культур, вживають усі необхідні заходи, які б допомогли отримати щедрий урожай. Не забувають про ці заходи і власники приватних городів у селах, поблизу міст. Одні з них – це використання пестицидів – токсичних речовин, призначених для боротьби з різного роду шкідниками – бур’янами, комахами, гризунами тощо. Попри так звану користь для врожаю, пестициди несуть значно більший негативний вплив на довкілля та на життя і здоров’я людини. Пестициди забруднюють ґрунти, повітря, водні ресурси, у тому числі підземні водоносні горизонти. При розпиленні пестициди потрапляють на сусідні земельні ділянки, знищують листя дерев та іншу рослинність. Гинуть від пестицидів і комахи. Цілими сім’ями вимирають бджоли, які є індикатором чистого довкілля.

У Житомирі бойовий офіцер запросив бажаючих до лав бригади «Лють». ВІДЕО

У Житомирі бойовий офіцер запросив бажаючих до лав бригади «Лють». ВІДЕО

  • Переглядів: 114

Керівник управління організації діяльності підрозділів особливого призначення НПУ Руслан Мороз розповів житомирським правоохоронцям про новий підрозділ у системі Національної поліції України. Під час презентації проєкту він звернув увагу на основні завдання, комплектацію та матеріально-технічне забезпечення нової штурмової бригади «Лють».

Гід державних послуг. Банер